ruoka

Ruokapäiväkirja

Aivan hetken mielijohteesta aloitin tämän postauksen tekemisen. En ollut suunnitellut tekeväni ruokapäiväkirjaa blogiin missään vaiheessa, mutta jostain tuli idea siitä että ihan hauskahan se olisi nähdä mitä kaikkea tulee viikon aikana syötyä. Tarkoituksenani oli olla ajattelematta asiaa oikeastaan muistiinpanoja lukuunottamatta, jotta kyseessä olisi mahdollisimman realistinen kuva siitä mitä kaikkea tulee syötyä viikon aikana. Sillä ajatus ruokapäiväkirjasta oli hetken mielijohteesta toteutettu alkaa se loogisesti lauantaiaamusta. Erityisen herkkupiikin aiheutti myös Runebergin päivä, jota varten olimme toisen puolikkaani kanssa leiponeet itse torttuja. Näitähän tulikin sitten säännöllisesti viikon aikana syötyä, joten aivan herkuttomana ei tullut vietettyä päivääkään. Noin yleensä en kauheasti herkkuja edes syö, joten kieltämättä yllätyin kuinka paljon aivan sattumanvaraisesti valitulla viikolla niitä tulikin syötyä.

 

Lauantai

  • paahtoleipä paistetulla kananmunalla ja miniluumutomaateille
  • appelsiinimehua
  • mutteripannukahvia iKaffe kauramaidolla
  • 2 vohvelia appelsiinihillolla
  • uuniperunaa herkkusienitäytteellä
  • proteiinivanukas
  • täytevoileipä
  • 2 vohvelia karhunvatukkahillolla
  • veriappelsiini
  • 1/2 Pastel de Nata -leivos

Sunnuntai

  • siemennäkkäri avocadolla
  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • 2 paahtoleipää hummuksella
  • kanaa teriyakikastikkeella basmatiriisin ja punakaalin kera
  • 1 pipari runebergin torttuja tehdessä
  • 2 runebergin torttua
  • siemennäkkäri avocadolla
  • täytevoileipä
  • lasi tuoremehua
  • kananmuna

 

Maanantai

  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • siemennäkkäri
  • kanaa teriyakikastikkeella basmatiriisin ja punakaalin kera
  • runebergin torttu
  • täytevoileipä
  • runebergin torttu (taas)
  • 2 veriappelsiinia

Tiistai

  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • siemennäkkäri
  • kalkkunaa hapanimeläkastikkeella riisin kera (työpaikan ruokalassa)
  • greippihedelmäsalaatti (sama paikka)
  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • kuivakakkupala (taukohuoneessa tarjolla) ja mustikkarahka
  • suolaisia snackseja (samoiten tarjolla)
  • runebergin torttu
  • alkoholiton olut crisp (heräteostos kauppareissulla)
  • hummuksen jämät suoraan purkista
  • 2 veriappelsiinia

 

Keskiviikko

  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • siemennäkkäri
  • tofua teriyakikastikkeella basmatiriisin ja punakaalin kera
  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • mustikkarahka
  • 2 täytevoileipää

Torstai

  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • siemennäkkäri
  • laskiaispulla (työkaverin toimen kunniaksi)
  • tofua teriyakikastikkeella basmatiriisin ja punakaalin kera
  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • mustikkarahka
  • runebergin torttu
  • tortillasipsejä ja hummusta

Perjantai

  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • siemennäkkäri
  • tofua teriyakikastikkeella basmatiriisin ja punakaalin kera
  • kahvi iKaffe kauramaidolla
  • suklaapala ja viinirypäleitä (tarjolla taukohuoneessa)
  • runebergintorttu
  • drinkki Bar Cónissa
  • puolikas tuplapatukka (junassa kotimatkalla)
  • 1/2 Lidlin juustohampurilainen (pitihän se nyt kokeilla)
  • Lidlin kanaburrito 
  • lasi kuoharia
  • pieni lasi viskiä (1cl)
  • 2 paahtoleipää hummuksella

Kieltämättä oli aika hurjaa seurata miten samantyylisiä ruoka-aineita ja paljon herkkuja viikon aikana tuli syötyä. Uskon että kaikki työssäkäyvät tietävät sen ilmiön, kun taukohuoneessa on työkaverin tuomia herkkuja tarjolla esimerkiksi syntymäpäivän, viran, ylennyksen, lomalta paluun tai muun vastaavan kunniaksi vaikka minkälaista herkkua on siitä hankala kieltäytyä. Olen hyvin tietoinen omasta ruokavaliostani ja teidän mikä minulle sopii. En syö punaista lihaa, sillä se väsyttää minua. Vältän maitoa, jonka sijasta käytän kauramaitoa erityisesti maun vuoksi. Pidän leivästä ja juustosta, joten en halua luopua niistä kokonaan. Olen semivegetaristi, joka nauttii ruuasta ja on kokeilunhaluinen sen suhteen. Arki ei kuitenkaan anna kauheasti joustovaraa sille mitä ruokaa voi tehdä, sillä aikaa ei ole loputtomasti. Olen myös suhteellisen laiska, joten iltaisin syön mieluummin yksinkertaisesti ja kevyesti. Harrastankin enemmänkin meal preppausta eli teen isomman määrän ruokaa, jota voin syödä viikon mittaan useammin. Silloin aterian täytyy olla hyvää, jotta siihen ei kyllästy heti. 

Jos haluatte vinkkejä tai reseptejä meal preppauksesta tai postauksessa näkyneistä ruuista pistä kommenttia tulemaan joko täällä tai muualla somessa.

sweater ACNE STUDIOS

plaid pants THEORY

jewellery THOMAS SABO

boots VAGABOND

Kuvat: Essie's 

Ciao belle,

Sini

comments powered by Disqus