So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

valokuvaus

Takavalo

Valokuvaaminen ja kameran edessä oleminen ovat olleet työn alla pidemmän aikaa. Aiemmin olen tuntenut itseni hyvinkin vaivaantuneeksi, kun olen joutunut kysymään ystäviä ja perheenjäseniä ottamaan asukuvia, sillä vastaanotto kuvausta varten on ollut hieman tahmea. Kyllä he onneksi yleensä myöntyvät pyyntööni, joten olen saanut napsittua asukuvia useinkin. 

Nykyään poikaystäväni ottaa asukuvani ja hänellä on halua oppia valokuvausta ja omien kykyjeni mukaan olenkin opettanut hänelle kameran käyttöä. Kaikkein tärkein asia siinä, että molemmilla on hyvä fiilis kuvaustilanteesta ja siitä mitä halutaan, on kommunikaatio, sillä hän tajuaa mitä haen epämääräisillä selityksiltäni. Hänellä on myös omia ideoita, joita kokeilemme myös. Kun kommunikaatio pelaa on helppo lähteä kuvaamaan haastavampiakin kuvia, kuten takavalossa vaikkei kumpikaan meistä ole ammattilainen. 

Kuva näyttää paremmalta kun kuvassa oleva henkilö näyttää siltä että hän haluaa olla kuvassa. Siihen auttaa myös kärsivällinen kuvaaja, joka ei luovuta muutaman kymmenen epäonnistuneen otoksen jälkeen, vaan haluaa kokeilla uusiakin ideoita. Kauniiden kuvien aikaansaaminen kuvaamalla ja muokkaamalla onkin yllättävän palkitsevaa, vaikka se ei välttämättä siltä kuulosta. Olenkin myös muokannut toisen puoliskoni lomakuvia, joten teemme enemmänkin yhteistyötä valokuvauksen saralla. Paljoa meillä ei ole kyllä ollut aikaa panostaa vielä tähän projektiin, mutta eiköhän molemmat tässä pikkuhiljaa kehity. 

Minulla on ollut Olympuksen PEN E-PL5 kamera käytössä, joka on osoittautunut hyväksi. Alkuperäinen objektiivi on alkanut pikkuhiljaa rajoittamaan haluamiani kuvaustuloksia, joten seuraava ostokseni elektroniikan puolelta onkin uusi objektiivi. Olen jo päättänyt mikä omaan budjettiin ja tarpeisiin sopiva putki minulle tulee, mutta ei siitä sen enempää ennen kuin hankin sen. 

Minulla on vielä paljon opittavaa valokuvauksesta, mutta ei sitä kukaan ole seppä syntyessään, joten ajan kanssa tämäkin taito kehittyy ja tällä hetkellä minulle ei ole aikaakaan panostaa valokuvaukseen. Palailen pian postauksen kuvissa näkyvän asupostauksen kanssa, joten toivottavasti pian taas tekstiä luvassa. 

Ciao belle,

Sini
comments powered by Disqus