So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

asu

Tehoviikonloppu

Tämä viikonloppu on ollut minulle jouluostosten ja fiilistelyn kannalta todella tehokas. Sain ostettua suurimman osan joululahjoista ja paketoitua ne ihaniin paketteihin. Halusin olla ajoissa lahjojen kanssa, jotta kiire ja stressi ei pääsisi yllättämään. Muutenkin joulun aikaan on paljon porukkaa liikenteessä ostamassa lahjoja ja koristeita, joten väenpaljous ei helpota jouluostosten tekemistä. Keskustassa on tällä hetkellä paljon erilaisia joulumarkkinoita ja pop up shoppeja, joissa on mitä ihanempia lahjaideoita. Mustakultaisen lahjapaperin ja kullanhohtoisen nauhan löysinkin tämmöisestä pop up shopista Aleksanterin kadulla. Se taisi olla nimeltään Finnish Design Shop, joka teki liikkeestä entistä houkuttelevamman. Kukapa ei haluaisi erityisesti joululahjaksi ostaa suomalaisten pienyrittäjien ihania tuotteita, jotka olivat aseteltu tunnelmallisesti erilaisiin pöytiin. Joulumarkkinat noin muutenkin ovat ihanan tunnelmallisia, vaikka itse joulu ei minulle olekaan mikään iso juttu. Fiilistelyä harrastan kuitenkin jonkun verran erityisesti musiikin, glögin ja markkinoiden osalta. Pimeään syksyyn tuo pientä helpotusta tunnelmalliset markkinat ja kotona kynttilänvalossa fiilistely. Onko muita samanlaisia tyyppejä siellä ruudun toisella puolella?

jeans LEVI'S

polka dot wrap shirt ZARA

ankle boots WONDERS

hat ASOS

Jouluostosten lisäksi minulla paloi rahaa reilusti myös moniin muihin ihanuuksiin, jotka ovat olleet ostoslistallani pitkään. Osa sen takia että edeltäjä on joko lopussa tai kulunut loppuun, loput ovat vain olleet haaveissani niin pitkään että annoin itselleni luvan täydellisen yksilön löydyttyä sen ostamaan. Viikonlopun aikana ostinkin siistit vyötäröä korostavat housut, statement tekstillä varustetun t-paidan, siron kaulakorun, mascaran ja pikkujoulukorvikset. Jotkut ovat varmaan ne bonganneet jo instastoryn puolelta, missä esittelin niitä hieman enemmänkin. Työelämässä on vapauttavaa, kun jokaisen sentin perään tai tarvitse miettiä minne se menee. Kun budjetissa on hieman joustovaraa on stressiäkin sen osalta vähemmän. Ei siis tarkoita tuhlailua vaan harkittuja ostopäätöksiä, jotka tuottavat iloa ja ovat hyödyllisiä. Kauniita haaveasioita tai tarvehankintoja sekä niitä laadukkaita sijoituksia halpaversioiden sijaan. Palataan kuitenkin nyt asiaan viikonlopun meininkien suhteen. 

Näin nyt viikonloppuna ystäviäni, mikä on aina ihanaa! Olinkin jo ajoissa yhteydessä, että kun kotona on hieman tylsää yksinäisyydestä johtuen voisin hengailla ihanian ystävieni kanssa piristäen päivää ja sitähän se tekikin. Kävin shoppailemassa ja syömässä yhden ystävän kanssa ja join glögiä sekä höpöttelin toisen ystävän kanssa. Kiitos teille seurasta, oli parasta! Tehokas viikonloppu kruunaantuikin seurasta, jota tasapainotin omalla ajalla yksin kotona. Välillä tekeekin hyvää olla aivan itsekseen vaikka usein teemmekin kotona omia juttuja yhdessä toisen puoliskon kanssa. Sitä osaa arvostaa niitä hetkiä kun saa tehdä niitä hassuja juttuja mitä tekee vain yksikseen ja myöhemmin seuraa, mitä ystävästä tai toisesta puoliskosta saa. Nytkin istun sohvalla ja katson televisiosta Blue Valentine elokuvaa samalla kun kirjoitan tätä postausta. Tämä onkin aika yleinen asento ja toiminta jota niinä hetkinä kun olen yksin kotona teenkin. Silloin teen blogijuttuja ja tekstejä kun siihen saa keskittyä rauhassa ja kun on seuraa keskittyy olemaan läsnä. 

Parasta yksin ollessa on soittaa Spotifystä musiikkia ja laulaa ja tanssia sen mukana täysillä. Minulla on yleensä ihan täysi show päällä, jota harvemmin teen kun täällä on muita. Pelleilen kyllä silloinkin, mutta parhaat moovit ja esitykset tapahtuvat silloin kun kukaan ei ole näkemässä. Uskon ainakin että on muitakin samanlaisia siellä, eikös niin? Toinen on elokuvien ja sarjojen katsominen ja muun puuhaminen samalla. Multitaskingia parhaimmillaan kun kokkaa, siivoaa, pyykkää tai muuta ja katsoo jotain viihdyttävää tai sitten vain kuuntelee musiikkia. Olenkin aivan rakastunut Gavin Jamesin musiikkiin, jota olen popittanut joululaulujen lisäksi lähes taukoamatta. Miehen cover "City of Stars" biisistä on aivan täydellinen! Kyseisen biisin täytyy olla ainakin lähes kaikkien aikojen suosikkini, enkä osaa edes kuvailla sitä melankolian ja onnellisuuden ristiriidan tunnetilaa mitä siitä biisistä tulee. Se on vain jotain niin täydellistä. Olin jo myyty La La Landista ja siitä biisistä, ja Gavin antaa omalla äänellään siihen oman lisänsä. Käykäähän kuuntelemassa jos ette vielä ole. Sen voi kuunnella esimerkiksi täältä. Miten teidän viikonloput meni? Onko joululahjaostoksia tullut vielä tehtyä?

Ciao belle,

Sini

comments powered by Disqus