So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Älyttömät Ääkköset

Ihan ensin mainitsen että kuulun niihin ihmisparsoihin ketkä joutuu luettelemaan päässään aakkoset Aakkoslaulun (eli Tuiki tuiki tähtösen) tahtiin, jotta muistaa kaikki. Tidididididii dögödögödögödöö...

A niin kuin Aisti

Minulla(kin) on vahva tunne-aisti-yhteys. Tuoksut, kuten olutta nauttineen ihmisen hengitys muistuttaa isästäni ja synnyttää epämääräisen kaipuun tunteen. Tai vaikka koivunlehtien tuoksu aiheuttaa kevätjuhlan ja kesäloman alun tuoman ilon tunteen jostain lapsuudesta. Äänistä tulee mieleen se kun jouduin vaihtamaan puhelimen tekstiviestikilkatuksen. Koin aina kamalan ahdistuksen kun tekstiviesti tuli, koska eräs jokseenkin häiriintynyt henkilö laitteli minulle ilkeitä sekopääviestejä kunnes blokkasin hänet. Nähdessäni kellastuneen mäntylattian tai Sirkku-sokeripalapakkauksen -ah jokin kiva turvallinen tunne.

B niin kuin Bernhardinkoira

Yiriana Bernoban eli Pikku, oli minun lapsuuteni paras koiraystävä, siskoni. Kylän penskat pelkäsi kun se oli niin iso, oikea pikkutytön egonjatke. Juoksuaikana se karkasi aina kotoa kilometrin päähän erään Aapo-nimisen terrierin luo riiuulle. Onneksi yhtyminen ja siittäminen oli kokoerosta johtuen mahdotonta, muuten meillä ois ollut katras erittäin oudon näköisiä hauvavauvoja.

Sitten olinkin jo parikymppinen kun Pikku sairastui pahaan kohtutulehdukseen vanhalla iällä. Kävelimme lapsuudenkotini lähistöllä viimeisen löntystelylenkin ja Pikku joi purosta vettä, kääntyi ja vilkaisi minua. Ihan kuin sanoakseen moro. Noin tunnin päästä eläinlääkäri antoi viimeisen piikin pihallamme ja Pikku-siskoni kuorsasi nukkuessaan vielä hetken.

C niin kuin C-Duuri

Jotkut tietää että minä soitan ukulelea. Siis säestän sillä laulujani. Rämpytän. Tai heilutan sormiani kielten päällä. Oikeastaan osaan soittaa vain C-soinnun, muut äänet on vahinkoja. Nytpä ajattelin harjoitella joutohetkinä soittamaan ihan kunnolla sitä. Jos kerta alakoululaiset niin kyllä minäkin opin ja osaan!

D niin kuin Deodorantti

Parikymppisenä minä haisin. Haisin hielle. Syynä oli että kainaloni hikoilivat massiivisesti, siis tuntui että hikeä erittyi litroittain päivän aikana. Se vaikutti jopa pukeutumiseen -kaikki vaaleat tiukat yläosat olivat kieltolistalla koska hikiläntit valuivat kyljissä asti. Kokeilin läpi kaikki apteekin dödöt ja antiperspirantit ja jopa sellaisia paidan alle laitettavia terveyssiteen kaltaisia kainalositeitä.

Mietin jo hikirauhasten operoimista kirurgisesti mutta sitten yksi päivä, hikoilu vain loppui!

Kokeilin läpi kaikki apteekin dödöt ja antiperspirantit ja jopa sellaisia paidan alle laitettavia terveyssiteen kaltaisia kainalositeitä.

E niin kuin Ensimmäinen muisto

Löin parivuotiaana isoveljeä vahingossa imurinputkella päähän.

Joujou, Jani otti kuvia työyhteisömme takapihalla.

F niin kuin Fanitus

Olen fanittanut nuorna likkana ainakin yhtyeitä No Doubt ja Incubus, sekä tietysti sikanoloa Spice Girlsiä. Koin että olin liian vanha ihailemaan sitä joten pidin SG-leikekirjani osat 1 ja 2 visusti piilossa! Näyttelijöistä tykkäsin kovasti, erityisesti Jim Carreysta (jonka vanhoja leffoja en osaa enää katsoa kun menee hermo, mutta uudemmat draamat on muiskeita), sekä Robin Williamsista, jonka itsemurha vuonna 2014 oli ja on minulle kova paikka.

Nykyään mullakin on faneja, näin olen kuullut heiltä itseltään. Heh älytöntä.

Voi ei, nyt muistin; F niin kuin Fader. Hinnoittelin kirpparille Darth Vader -naamarin ja kirjoitin hintalappuun Darth Fader. Nolottaa kauheasti.

G niin kuin Galvanize

Alunperin pohtimani Gynekologi-sana oli vähän "too much information" tähän kohtaan, vaikka ois mulla siitäkin hulluja tarinoita. Siispä linkkaan The Chemical Brothersin biisin Galvanize, sillä se on huipuin kreisibailu-ropottitanssi-musakappale!

H niin kuin Hieromalaite

Tiedän mitä mietitte, too much information jälleen kerran, te tuhmamieliset höpönasset! Valitettavasti tämäkin kohta on viaton lapsuusmuisto. Mummolassani, Enossa oli mummolla sellainen selkähierontapötkylä. Kaikkein kivointa oli mennä peräkammariin ja surisuttaa sillä nenää niin pitkään että aivasti. Monta kertaa putkeen, räkä vaan lensi ja nauratti. Tuntui hyvältä. Aivastaminenhan on sellainen naaman pikkuorgasmi.

Aivastaminenhan on sellainen naaman pikkuorgasmi.

I niin kuin Ilkimys

Osaan olla todella ilkeä jos haluan. Kykenen vetämään oikeista naruista loukatakseni jotakuta ja olen todella julma kun näin teen. En ole luonteeltani ilkeä tai pahansuopa, ja pahasti (tarkoituksella) olen loukannut paria ihmistä, mitä kadun ihan kamalasti. Jonkinlaista tunteiden blokkausta ollut ihmissuhteissa ja pieniä ärsyttäviä asioita toisessa, jotka sitten ovat eskaloituneet hirveäksi huudoksi. Hävettää, anteeksi.

J niin kuin Joensuu

Täällä keskussairaalassa mää synnyin, Kiteellä ekat 4v kunnes muutettiin Puhokseen, 16-vuotiaana Savonlinnaan, sieltä Joensuuhun, Turkuun, Tampereelle ja takas lähtöpisteeseen. Jos ei olisi perhettä niin muuttaisin saman tien pois, mutta onhan tämä kaikessa harmaudessaan ihan rakas paikka, ja tietysti huiput toverit tekevät tästä vieläkin kivemman.

Resting Bitch Face

K niin kuin Kutittelu

Osaan kutittaa itseäni niin että oikeasti kutian ja nauran hysteerisesti. Tavallaan ulkoistan käteni ruumiistani ja hyökkäilen kainaloihini. Hullua vai nerokasta, enpäs tiedä.

L niin kuin Lohdutuspalkinto

Mikä onkaan kamalampaa syntyjään kömpelölle lapselle kuin koululiikunta. Jokavuotiset hiihtokisat oli kaikkein hirveimmät. Osasin ja osaan kyllä hiihtää ihan hyvin näin jälkeenpäin ajatellen, mutta minun suksissani ei ollut minkäänlaista pitoa kun ei meillä kotona mietitty sitä sen enempää, eikä tietenkään liikkatunnilla opetettu Sitäkään.

Ei riittänyt ettenkö kisassa omassa ikä- ja sukupuoliryhmässään sijoittunut viimeiseksi joka santerin vuosi, mutta kaiken huippu oli kun joku neropatti opettaja tajusi että luokkamme neljästä tytöstä kolme parasta saa palkinnon ja minä neljäntenä en mitään. Niinpä kerran palkintoja annettiinkin neljälle "parhaalle", ja tosiaan hoksasin että hyvää tarkoittava järjestely johtui minusta. Se hävetti jopa enemmän kuin fakta että sukseni olivat kaikkein halvimmat sossun kustantamat ruikkimet (lue: niistä puuttui hienot neon-värit).

M niin kuin Meikä

Vietin 19-vuotissynttäreitä Tavastialla. Törmäsin Tuomas Enbuskeen jolle taisin höpöttää omalla murteellani että "Meikä tässä syntypäiviään juhlistaa" Se katsoi mua sieraimet väpättäen ja keskeytti ivallisesti "mikä v*tun meikä!?" Opettelin sitten sanomaan että MEITSI niinkö oikeaoppisesti hesalaasittain.

Joo ihan höpsö pieni mielenpahoitusjuttu, mutta pääsenpä nyt julkisesti kertomaan terveiset Tuomaalle (joka varmasti lukee tätä niinkuin stiljardit muutkin): Tuomas Enbuske, honey, oot urpelo.

Tuomas Enbuske, honey, oot urpelo

N niin kuin Nenä

Lapsena törmäsin sängynkulmaan potkumopollani ja nenäni meni lyttyyn. Niin isi sanoi. Luulin jonnekin 10-vuotiaaksi että mulla on lättänenä siitä johtuen. Kunnes tajusin että ei edes oo, minulla on oikein kaunis ja sopusuhtainen klyyvari. Jos nenät kilpailisi kauneudessa niin olisin ainakin toinen perintöprinsessa tai yleisön suosikki.

Isillä oli myös tapana varastaa nenäni. Itkin kauhuissani. Minun ihana nenäni.

O niin kuin Opettaja

Äh, halusin pitää tämän postauksen suht kepeänä mutta en keksi muutakaan. Kokemuksia, monenlaisia kokemuksia opettajista, niistä saisi kuulkaas oman postauksen tehtyä. Alla mainitut saavat pokaalit sen kunniaksi että ovat vaikuttaneet elämääni liiaksikin.

Kauhuopettajat TOP 3

 1. ja 2. sijan tasavertaisti jakavat herrat X ja Y, eli Lapsia Seksuaalisesti Lähentelevä Opettaja sekä Koulukiusaava Opettaja. En voi kertoa enempää ettei näitä jumalaisia kansankynttilöitä, sekä ensiksi mainitun muita uhreja tunnisteta.
 2. Pah.
 3. kaikki Liikunnan Opettajat jotka arvottivat lapsia epäreilusti ja jakoivat hyviin ja huonoihin. Jostain syystä he ovat tässä yhteydessä kaikki naisia. Pyh.

On niitä hyviäkin opettajia mulla ollut, tiedätte ketä ootte.

Woutilan uuden sohvan löysin paikallisesta kirppisryhmästä hakupalkalla.

P niin kuin Pieru

Parasta nykyisessä parisuhteessani on että voin/osaan ja saan huoletta piereskellä kumppanini kuullen. En todellakaan haise hänen nenänsä edessä, mutta ääni saa kuulua. Ja joskus se on hauskaa kun ilmoille turajaa mitä omituisempia sinfonioita (-minullakin kun on niitä suolivaivoja). Niinkin pieni asia tekee tosi hyvää suhteelle, ei tarvitse esittää tai salailla mitään.

Q niin kuin Queen (albumi The Game)

Joo vedin tämän vähän helpoimman kautta. Queenin The Game on minulle merkityksellinen albumi, syistä joista en ole ihan varma, mutta on se. Isälläni oli se c-kasettina ja myöhemmin ostin levyn cd-muodossa. Levy kuitenkin jäi ex-miehen ex-autoon ja sitä kautta romuttamolle. Vinyyliversio ois jees.

R niin kuin Reittu

Vaihdoin sukunimeni tasan kymmenen vuotta ja 1 kuukausi sitten. Se maksoi 90€, ja hakemus meni läpi koska se on äitini tyttönimi. Reittuja oli Suomessa vuonna 2017 128 henkilöä. Rumahan se on sanana, ja välillä väsyttää vastailla että olenko sen ja sen sukulainen kun piirit on niin pienet. En kuitenkaan vaihda pois, en.

Rumahan se on

S niin kuin Suvi-Tuuli

Minun muiskea nimeni. Ehtaa kasaria. Kaikki perheenjäsenet sanoo Suvi, virkailijat Suvi-Tuuli. Ja puhelimessa esittelen itseni myös koko oikealla nimellä. Susuksi muutuin nelisen vuotta sitten kun tapasin ulkomailla ulkomaalaisia (ylläri) ja jostain syystä sanoin kaikille "Hello, my name is ZUZUUH, nice to meet u". Miusta se on ihan söpis taiteilija/lempinimi.

Ai kauhhee mikä asento!

T niin kuin Taapero

En lähtökohtaisesti pidä lapsista. Paitsi läheisten ja ystävien lapsista ja kummilapsista. Ja vauvoista. Koululaisistakin joo. Tykkään kovin ikäluokasta 3-6 vee. Teinit voi olla tosi kivoja. Mutta TAAPEROT. Ne on parhaita.

En lähtökohtaisesti pidä lapsista.

U niin kuin Ulkopuolisuus

Olen aina ollut, ja tulen aina olemaan hieman outo ja hyljeksitty outsider. Aina päivähoidosta eskariin, alakoulussa erityisesti, yläasteella jonkin verran, lukiossa kaikkein eniten (möh), amiksessa välillä, kaikissa korkeakouluissa ja työpaikoissa jossain määrin. En tiedä mistä johtuu (oonko jotenkin epämiellyttävä tyyppi??), mutta onneksi minulla on nykyään tosiystäviä ja kavereita joiden seurassa voipi olla omituinen, koska nekin on.

V niin kuin Vesi

Pelko-rakkaus -suhde veteen. Kammoksun kamalasti syvää vettä, josta ei tiedä mitä siellä pohjalla on. Enkä ole ikinä suostunut uimaan minkään valtakunnan meressä, korkeintaan kahlannut. Jotenkin se mahdoton massiivinen suuruus niissä pelottaa. Toisaalta vesi on elementtinä lempparini, ja pidän tutulla rannalla lillumisesta kovasti.

W niin kuin W...oh come on, on jo myöhä, en jaksa miettiä.

Sit vakavoitunut muikistus

X niin kuin XD-hymiö

Lempihymiöihini kuuluu:

 • :) tai :-) (nenälliset perushymiöt ovat vasta vähän aikaa sitten läpäisseet sietämisseulani)
 • :D
 • :(
 • :-------D

Siedettävät hymiöt

 • :3 (pallinaama-hymiö)
 • ^^  (iloiset simmut)
 • ;____; (snif)
 • B-/ (kovis-hymiö)

Kielletyt hymiönkuvatukset

 • ;D ja ;-* ja =D ja ;P ja niin edelleen.
 • XD

Y niin kuin YH-äiti

Äitini, rakas mammani erosi iskästä kun olin yhdeksän korvilla. Kovin oli rahasta pula yh-perheessä pahimman ysäri-laman aikaan, mutta se ei näkynyt meidän lasten elämässä. Äiti teki kaikkensa (siis raatoi töitä) että saatiin ruokaa ja roinaa, jouluisin ja synttäreinä jopa yltäkylläisesti. <3 Mahtimamma myös kesti yksin ilman apua meidän kenkkuilut.

Å niin kuin...Åån tosi huono ruotsinkielessä

Yläasteella arvosana kiitettävä, lukiossa rimaa hipoen, nyt en osaa ruotsia auttavasti kuin kovassa kännissä. Saksallakin pärjään paremmin..Hier schreibe ich etwas auf deutsch (kiitos Google Translate.)

nyt en osaa ruotsia auttavasti kuin kovassa kännissä.

Ä niin kuin Ääni

Luulin pitkään että minulla on kimeä ääni, kunnes kuulin sen nauhalta. Ääneni osaa olla aika matala, toisaalta kimitän jos olen kiihtynyt tai kiukkuinen. Nauruääneni on varmaan vallan rasittava, nolottaa nauraa sielunsa kyllyydestä. Lauluääneni on kehittynyt parempaan suuntaan, mutten vieläkään osaa laulaa kauniisti.

Äänistä kauheimpia on kynsien syönnin, suu auki syönnin, suu auki kynsien syönnin sekä Huttusen vahtihaukun ja ilokiljunnan äänet. Kauneimpia taas on paljon, ainakin joutsenen ja kuikan laulu, veden humina korvissa sukeltaessa, palava takka, monet klassiset ja jazziset biisit.

Ö niin kuin Öljyvärimaalaus

En tajua öljyvärejä. Ne haisee, ne sotkee, ne ei kuivu koskaan. En osaa maalata niillä. Hatunnosto niille ketkä osaa.

Oon niin korkealla että huimaa

Loppukevennyksenä ns. pieleen menneitä otoksia, eli p*rseilykuvia:

Perho-peili on kaunis. Joku ihme heijastuma vaan siinä
Look What I Can Do!
Nielaisin sieluni.
Pakarapuristus eli kakkima-asento
....

Käykääs muuten Janin blogissa kliks:

Muiskis sulle joka jaksoit tähän asti lukea, toivoo Sususi