So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Boheemimatka Tallinnaan

Bujaaa!! Kuvitellaan tilanne: Mää meen 19 itselleni tuntemattoman naisen (mitä nyt somessa jotenkin tiedän ulkonäöltä) kanssa laivalla Tallinnaan viikonlopuksi. Ja ping! Eipä kuvitellakaan, vaan toteutetaan. Mitä siitä seurasi? No minäpä kertaan...

Meillä on katsokaas eräs pieni hullu ja _salainen_ faboryhmä, ja sitä ylläpitää sellainen upea Suurkuningatar. Nyt se kuningatar meni ja täytti vuosia, ja sen kunniaksi ajateltiin lähteä oppimis ja havainnoimisretkelle teemalla Hassut Hatut Tallinnassa. Iältään meitä oli akkoja neljältä vuosikymmeneltä, minä nuorimmainen! Jokainen omanlaisensa, oma ihana persoonansa. Luulisi että olisi kahden vuorokauden aikana sattunut yhteentörmäyksiä ja mökötyksiä, vaan ehei, kaikki meni tosi muiskeesti!

Luvassa siis tosi iso kuvapläjäys ja sekavaa tekstiä, olkaatten hyvät!

Tärkeimmät pakattuna.

 Lähdin matkaan aikaisin perjantaiaamuna, sillä Joensuu on toiselta nimeltään Mörön pylly, eli kaukana kaikesta. 

Junassa söin pähkinöitä ja piereskelin. 

Heti kun kello täytti yhdeksän, siis minuuttia vaille, olimme toisen Joensuun boheeminaisen kanssa ravintolavaunun tiskillä vaatimassa skumppaa. Herrasnaiset katsokaas saavat olla hiprakassa ennen puolta päivää.

Katselin vetisiä maisemia simmut kolmen tunnin yöunien jäljiltä.

 Helsingissä käytiin lounaalla ja sit alkoi leidejä hypätä kelkkaan, jokainen eri puolelta suomineitoa. Halailtiin kuin vanhat toverit, naurettiin ja ihmeteltiin hattujamme.

Minä kävin Kampin Tigeristä pikatuunauksen omalle hatulleni, koska se oli liian pliisu.

Laivalla mekkaloitiin koko matka ja aiheutettiin varmasti pahennusta. Minä ujona ujelsin menemään myös.

Tallinnassa majoituttiin huoneistoon ihan Vanhan kaupungin keskelle, ja sitten alkoi juhlallisuudet. Yksi meistä oli tilannut paikalliselta tekijältä Liisa Ihmemaassa -teemaisen täytekakun, ja voi jumpe se oli hieno!

Kuningatar herkistyi

Sen lisäksi että kaakkeli oli komea kuin mikä, oli se maukkain täytekakku mitä olen susumuistiin syönyt! 

Matkanjohtaja Riinan matto siinä, liekkö karjalanpiirakka ollut mallina ;)

Iloittelu jatkui lahjojen annolla ja skumpan siemailulla, joskin allekirjoittanut ja porukan 'pentu' painui unimaahan jo kymmenen jälkeen.  

Minun tekemä öllimönkiäinen Suurkuningattarelle. Kuningatar halus adoptoida minut, voi mikä kunnia <3

Seuraavana aamuna heräsin kahdeksalta kun asunnosta kuului kova käkätys ja kikatus, en käsitä miten kukaan muu ei ollut väsynyt! Meidän onni oli että huoneistossa oli ruoanlaittomahdollisuus. Käytiin kaupasta safkaa ja säästettiin ihan pirusti.

aamupalapöytä

Sitten hajaannuttiin Telliskiven hepsteri-alueelle, jonne pääsee kätevästi Vanhan kaupungin kyljestä alikulkutunnelia pitkin. Alla kuvia paikallisista Telliskiven ostoskeskuksen myyntipisteistä, joista löytyy esimerkiksi matkamuistot paaaljon edullisemmin kuin turistialueilta. KLIKKaa kuvat isommiksi kliks

Siitä ruokkoo Kiva tuoli ja pöytä Söpö pikku ruokakauppa Nams safkaa Ehana huivi kympillä koruja ja rihkamaa komeita takkeja UI!!!
Tää tyyppi ois halunnu mukaan mutta mun kukkaro sano nope.

Peruukkikaupan edessä myyjä veti mut väkisin tuoliin istumaan, otti nutturan veke ja tunki päähäni hiuspidennykset. 'Sooovitus ei maksa mitä!' -vaan pakko mun oli nuo pidennykset sitten lunastaa, kun naisetkin ympärillä sanoi niin.

PEWOTTAA
Ai kauhia
No nyt!

Anttiikkia, antiikkia ja aah mie kuolen!

Kuvat puhukoot puolestaa:

Kun olin pitkän tukkani kanssa penkonut jokseenkin arvokkaita vintage- ja antiikkiliikkeitä ja ostanut miehelle herätyskellon ja itselleni mekon, löydettiin parkkipaikka- tai mikä lie alue jossa wanhat ukkelit myi kaikenlaista kirppiskamaa:

Latukka ja kaikenlaista rojua
Ylempi taulu lähti erään rouvan kainalossa Suomeen.
Boheemikahvila

 Sit vielä pikapyrähdys Wilman tatska- ja lahjatavaraliikkeeseen:

Nonni. Loppuhuipennuksena pukeuduttiin parhaimpiimme (ja hulluimpiimme) ja marsimme Manna La Rosaan ja Tai Boh -ravintolaan juhlaillalliselle. Ihan greiziä, ihmiset otti meistä kuvia ja videoita ja yksikin täti seurasi puolet matkasta -halusi varmaan liittyä joukkoon hurjaan. Minkäs teet kun oltiin niin upeita!

Minun iltalook.
Rouvat matkalla syömmään

Klik kuvat isommiksi -Tai Bohin ja Manna La Rosan sisustusta: 

Ravintolan kalakin oli aika boheemi
Mun ruokakuvat epäonnistui kun ehdin hotkia ennen kameraa. Vaan olipa todella maukas kolmen ruokalajin illallinen, Vahva suositus! Tässä jälkkäri, kookos panna cotta.
Tässä näkyy suurinpiirtein missä asuttiin (Rataskaevu) ja toi ravintolan sijainti -varmaan kaikille Tallinnan kävijöille tuttu juttu.

Sunnuntai olisi alkanut harmaana Tallinnassakin (lauantaina oli hellettä) mutta ihanat naiset piristivät heti herättyä. Pikkuhiljaa erosimme, osan kanssa vasta Helsingissä, ja mulla on tissit ihan kipeenä kaikesta halailusta ja rutistelusta! 

Moimoi Tallinna, kunnes tapaamme jälleen!

 Loppukevennys 1:

Kuvatodiste: osaan olla myös epähehkeä

Loppukevennys 2: 

Osallistuin joutessani maratoniin....

Loppukommenttina, jos joku kys. naisista lukee tätä: KIIITOS ja PUSSS! Sain 19 uutta ystävää, snif :')

-Susu