kuulumisia

Kuulumisia Kuluneelta Viikolta Ja Tulevaisuudesta

Siivottiin Mamman kanssa

Äiti on kova nainen imuroimaan. Sillä kesti reilu tunti käydä läpi meidän talon nurkat, ja imurin säiliö tyhjennettiin jopa kahdesti -eli voitte päätellä paljonko sitä pölyä, kakkaa ja karvoja olikaan lattiolla. Äiti jäi vielä yöksi ja nukkui minun vieressä kun mies karkotettiin nukkuloimaan olkkarin sohvalle. Olipas kivaa!

Huttusen lelut ojennuksessa

Kotibileet

Kun remppa valmistui ja minä tajusin että olen asunut tässä vuoden pitämättä tupareita, järkättiin sitten kaiken kattavat kemut pyhäinpäivän illaksi. Pääosassa kutsun saaneita olivat kaikki remontissa auttaneet ja vesivahingon aikana myötäeläneet yksilöt -tulipa juhliin kuokkijoitakin vaan mikäs siinä, mukaan vaan. 

Äippä kiharsi tukkapään juhliin

Minä leipasin vegaanisen voileipäkakun. Kaura- ja ruis-vuokaleivän lisäksi kakkuun tuli täytteeksi Muru-kaurajauhista, vegaanista majoneesia ja kurkkusalaattia sekä päälle Oatlyn kauralevitettä vähän niin cremebonjouriksi, sekä vihanneksia ja hetelmiä. Kuivahan siitä tuli ja tuo kaurajauhis muistutti hiirenpapanoita, vaan tekipä kauppansa pääosin kasvissyöjistä koostuvan vieraskunnan keskuudessa. Lisäksi oli tarjolla äidin tekemää pitsapatonkia ja meidän yhdessä väkertämä lakkakinuski-täytekakku ja booli. Naminam.

Itse en ehtinyt syödä enkä juoda koko iltana, just ja just istuin hetken. Oon emäntänä tämmönen höseltäjä. Ja nukkumaan käperryin jo kello yksitoista, ei vaan vanha enää jaksa.

Sain lahjojakin. Henriikka-Kerafiikalta tämä ihan kaktusruukku, handmade in Finland.

Kirja lähti painoon!

Perjantaina se vihdoin tuli postilaatikkoon, KOEVEDOS kirjastani Kotimörkö. Ihana painomies oli laittanut vedoksia kaksin kappalein. Toisessa oli kansissa sellaiset lärpäkkeet, pehmytkantisena kun kirjan kustannussyistä tilasin. Mietittiin sitten että liimataan lärpäkkeet kansiin niin on hyvä, eihän niitä ole kuin 100 kpl. Ei mene kannet sitten hiirenkorville.

Korjauksia ei tarvinnut paljoa tehdä pientä säätöä lukuunottamatta, vaan löytyipä kirjasta vielä yksi tosi paha kirjoitusvirhekin. Olisi harmittanut kovin jos se olisi lopulliseen teokseen päätynyt. Nyt on fiilis tosi hyvä ja rentoutunut, ja kirjaseni tulee painosta ensi viikolla. Jei!

Huttua ei kinosta

Töitä ja Runokeikka

Minusta tuli nyt sitten erään vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaan graafinen suunnittelija. Tarkemmin ottaen olen meidän bändin rumpalin, Wernen eli Markku Tanskasen vaalivisualisti. Olen koittanut pysyä julkisesti sitoutumattomana poliittisissa asioissa, vaan mitäs sitä kieltämään, kyllä mää aika vasuri olen. (Porvarit kumoon!)

Eilen pidettiin Sointulassa palaveria koskien autotarroja, vaan siitä mun pitikin juosta yllätysyllätys Joensuun Vasemmiston pitämään talousarvio-kyselyiltamaan esiintymään. Paikalla oli enimmäkseen vanhempia herrasmiehiä, joten pidin runo- ja lauluesitykseni aika lyhyenä. Nuoren naisen sielunmaisema tuskin heitä kiinnosti.

Kuva: Maria Korkatti

Punkkitreenit

Meillä on ehkäpä tulossa keikkoja, joten pitää nyt treenata tätä punkkendaalia vähän ahkerammin. Eli vasemmiston tilaisuudesta hilppasin Reijjolaan treenikselle, ja olipas mukavaa. Jotenkin sitä sujuu harjoituksetkin paremmin kun on jotain mitä odottaa eikä vaan toistemme iloksi soitella. Tykkään noista jäbistä, ja tästä harrastuksesta kovasti. Saa purkaa kaiken turhautumisen mikin takana, karjua ja kirkua ja välillä ihan vain laulaa.

Kuva: Jani Penttinen

Uusi työpaikka

Nyt asiat meni niin että aloitan joulukuussa ihan oikeat työt Joensuun kaupungin palveluksessa. Mikä parasta, työnkuvaan kuuluu sellaiset asiat mitä olen opiskellut eli valo- ja videokuvausta! Voiko olla parempaa! 

Ostin kasan uusia sukkahousuja tämän uutisen kunniaksi.

Elämäni ehkä muuttuu hieman, siis ainakin mun päivärytmi -kun en voikaan tehdä töitä täysin oman aikatauluni mukaan. Uskon kuitenkin että tämä muutos on vain hyvästä, tarvitsen hieman ryhtiä tähän olemiseen. 

Muitakin muutoksia tulevaisuus tuo tullessaan, mutta niistä sitten myöhemmin.

LOPPUKEVENNYS

'kun tajuut että työt alkaa kuukauden päästä etkä oo vielä laiskotellu tarpeeksi''

Iso pusu kaikille!

-Susu