So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Lukutoukan Tunnustukset

 Facebookissa kiertää aina välillä kaikenlaisia haasteita. Olen huomannut että moni fb-tutuistani jakaa nyt kuvia lempikirjoistaan -ja siitä se ajatus tähän postaukseen lähti.

Eka tunnustus: Luen nykyään ihan äärettömän vähän. Koska aivotoimintani ei anna minun keskittyä tarpeeksi, on lukujonossa miljoonatuhatta opusta kun minä olen keskittynyt iltaisin selaamaan vain Vauva.fi:tä. Joskus nukahdan kännykkä kädessä! Tutkimuksia siitä miten kännykän käyttö ennen nukkumaanmenoa vaikuttaa unen laatuun, kannattaisi minunkin uskoa ja parantaa tapani.

Kävin kirjahyllyämme läpi ja nappasin sieltä joitain teoksia jotka ovat tehneet jollain tasolla vaikutuksen. Samoin kuin musakki-postauksessa, en mainitse nyt muita kirjoja kuin ne mitä omistan fyysisesti, joten ne kaikkein lemppareimmat kirjaston kirjat saavat loistaa poissaolollaan.

Isabel Allende - Henkien Talo
Isabel Allende - Henkien Talo

Kirja jonka pohjalta tehdystä leffasta tykkäsin, eli Henkien Talo. Itse asiassa näin elokuvan ennen kirjan lukua, jo ihan pikkutyttönä kun äiti osti sen vhs:nä meille.

Henkien talo on säihkyvä sukukronikka, täynnä loistoa ja väriä, rakkautta ja dramatiikkaa. Sen keskuksessa on Esteban Trueba, suurtilalliseksi kohoava patriarkka ja äksy senaattori, mutta todellisia päähenkilöitä ovat kolmen sukupolven naiset, Clara, Blanca ja Alba. He hallitsevat sokkeloisen talon sopukoita ja yhdistävät kirjavaa sukua – ihmeparantajia, hampuuseja, maatyöläisiä, kansanvillitsijöitä.

Daniil Harmsin teos ja kissa-Piuha likaisen ikkunan takana

Älyvapainta mutta nerokkainta tekstiä sisältävä teos, eli Daniil Harms - Ensiksikin ja toiseksi

Harmsin kulttiteos Sattumia ei nyt sattunut olemaan mulla kirjahyllyssä, joten mennään tällä. Kirja on valikoima venäläisen avantgardistin Daniil Harmsin (1905–1942) lyhyitä kertomuksia, joissa farssimaisen pinnan alla piilee poikkeuksellisen terävä yhteiskunnan ja ihmisluonteen analyysi.

fedja setä
FEDJA-SETÄ ja NALLU

Lastenkirjojen aatelia - Fedja-Setä (kaikki tarinat) by the late great Eduard Uspenski

Kopkop! Kuka siellä? Minä täällä, posteljooni Petskin. Toin teille pörriäisen!

John steinbeck ystävyyden talo
Ystävyyden talo

Hyvän mielen kirja: John Steinbeck -Ystävyyden talo

Tässä veijariromaanissa juopotellaan ja ollaan kavereita. Steinbeckin Helmi on muuten myös suosikkini, vaan ei todellakaan samasta syystä -masentavampaa ja surullisempaa tarinaa saa hakea.

teemu hirvilammi viides vuodenaika
Pitkäkyntinen Teemu Hirvilammin teoksen äärellä

Lempirunoteos: Teemu Hirvilammi - Viides vuodenaika

Luin teoksen läpikotaisin jo teini-iässä, ja vaikken silloin ymmärtänyt kaikkea, ymmärsin että tämä on nerokasta runoutta.

Harmaa päivä, väreistä sekoitettu. Kellun tyhjän päällä. Tulevaisuudesta en tiedä, Menneisyyteen en pääse takaisin. Lapsuuden valovuodet suhahtavat kolmipyörällä ohi vanhan pihlajan alta

Sophie Kinsellla - Himoshoppaajan salaiset unelmat
Sophie Kinsellla - Himoshoppaajan salaiset unelmat

 Voihan nolous, mikä Chicklit-lemppari: Sophie Kinsella - Himoshoppaaja-sarja

No. Onhan tää nyt ihana. Rakkautta ja romantiikkaa, huumoria ja naisnäkökulmaa hönttäasioihin. Sydän!

sin city
Sin City!

Lempparisarjis tai yksi niistä: Frank Miller - Sin City -sarja

Miehen yöpöydän kirjat, keskimmäinen on sen oman lempparikirjailijan eli Risto Isomäen teos.

Lempikirjailijani: Roald Dahl

Sopii lapsille ja aikuisille! Suosikkejani on tuo kuvassa näkyvä Rakkaani, kyyhkyläiseni, ja tietysti Iso Kiltti Jätti, Matilda ja Noidat. 

Kalervo Palsan Päiväkirjat
Kalervo Palsan Päiväkirjat

Kirja joka pitäisi lukea seuraavaksi: Kalervo Palsan Päiväkirjat.

Kyllä jos koko Kittilän kunta häpeää tätä taiteilijaa, niin kiinnostus herää heti. Palsa oli kaikessa hulluudessaan nero ja patti.

LOPPUKEVENNYS tai -HUIPENNUS:

kotimörkö
Taka- ja etukansi

Minun eka ihan oma kirjanen Kotimörkö lähtee painoon heti kun posti tuo koevedoksen ja teen sille mahdolliset loppusäädöt.

Kirjaa saa minulta (suvitus@gmail.com) hintaan 20e+mahd.pk. ja kaikki tuotot ohjataan taiteilijan hyväksi :--D

PUS!

-Susu