sisustus

Olohuone = Ilohuone

Kuten olen kertonut, meidän kodinhoitohuone ja osa eteisestä (yläkerran vuokrattavasta asunnosta puhumattakaan) meni remonttiin talvella. Yläkerrasta hajosi vesiputki onnettomien yhteensattumien tuloksena, ja vettä valui monenmonta kuutiota rakenteisiin. Itse ollaan rempattu, ystävien ja naapureiden avustuksella noita huoneita nyt kohta puolisen vuotta. Pian pääsee maalaamaan lattiaa ja asentamaan kalusteita, wuhuu!

No. Kun tavarat noista tiloista piti saada jonnekin, oli vähällä käytöllä ollut olkkari ainoa paikka -siitä tuli roinan ja jätteen musta aukko, tunkio ja kaatis. Ja sitä se olisi vieläkin, ellei nuoremmalla jäbällä olisi ensi viikolla synttärijuhlat ja vieraille piti saada raivattua oleskelutilaa. Lauantaina kun pojat oli skeittaamassa, minä aloitin kantamaan talvivaatteita, remonttikamoja, kaikkea epämääräisen tarpeetonta ja tarpeellista, yläkertaan ullakolle ja ulos kaatopaikkakuormaan. 

Kuinkas ollakaan sotkun alta paljastui vaalea puulattia, miehen verhoilema sohva, pöytiä, tuoleja ja miljoonia dvd-levyjä. Kirjahylly pääsi ruokailuhuoneesta omalle paikalleen, samoin ystävältä ostamani euroopankartta, keinuheppa ja Vatasen realisointiliikkeestä hankittu retrotelkkari jolla pelataan Nintendon Duck Hunt -peliä. Ja kaiken kruunuksi Jani-toveli kävi ikuistamassa tämän alla oleviin kuviin:

Oikealla istutaan ja seurustellaan, vasemmalla näette pyykkikoneen ja remonttirojua jota en edes koittanut lähteä siirtämään. Niiden takaa pilkistää takaovi.
Repolainen on vanha kirpputorilöytö.
Nojatuoli on miehen mestarinnäyttötyö, sen ovat kissat (Timo) miltei tuhonneet kynsillään. Vaan ei se istumista haittaa. Pöydän alla oleva rahi on sekin miehen tekemä.
Nuoremman Jäbän taidetta. Kuvataidekoulussa olivat antaneet aiheeksi 'Aikuinen jota ihailen', ja tyyppi teki Lionel Messin. Hihi.
Portaat ja puolapuut on käsistään kätevän miehein nikkaroimat.
Auringonvalo verhoissa maalaa huoneen oranssiksi.
Vinkunukke, lasimalja Syöpäyhdistyksen kirpulta, pannualunen Tigerista.
Intialaista päähierontaa.
Kirjahylly pullistelee kotoisasti. Räsymatto pitäisi pestä. Ostin sen aikoinaan Anttilasta.
Timo haaveilee ulkomaailmasta, minä haaveilen pihahäkistä kissoille. Silleen että ne pääsisi ikkunasta pihalle hengailemaan turvallisesti.
Hyllyn ostin vitosella kierrätyksestä. Keltainen pöytä on saatu toverilta.
Sisustuselementit.
...
Portaiden alla on mun työpiste. Selkäni takana tollanen seinätsydeemi Ikeasta.
Kunnollnen, kirkas työvalo on vielä hakusessa.
Entinen, jättimäinen olohuoneen matto siirtyi ruokailuhuoneeseen. Kuvassa myös huttusen KANA.
Samoin Ässä muutti paikkaansa ja sai hatun. Ostin valokirjaimen Facebookista, tarkemmin sanottuna Värikäs Koti -kirpputorilta
Tässä vielä sängynpääty -mies askarteli mulle vihdoin joululahjan valmiiksi, tuon pikkuhyllykön. Minä maalasin sen ja roskislöytö-kehykset.
Loppukevennys: KATSOKAA NYT NOITA TASSUJA !!

-Susu