So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

elämää

Riippuvuuksista

Olen niin kateellinen ihmisille jotka eivät ole riippuvaisia mistään. Tai korkeintaan jostain yleisesti hyväksytystä terveellisestä aivoja stimuloivasta toiminnasta, eli liikunnasta. Tietty siinäkin menee raja ettei mee överiksi.

Mä tuun riippuvaiseksi ihan kaikesta epäterveellisestä. Se on kai tää alkoholistigeeni –vaikken nyt suoranaisesti silloin tällöin tapahtuvaa kaljatissuttelua lukuun ottamatta olekaan alkosta riippuvainen –jeesuksen kiitos!

Nikotiini

Olen tupakoinut toistakymmentä vuotta (miltei 20v!!!). Muistan kun yläastekaverit yritti opettaa miten sitä röökiä oikeaoppisesti vedetään henkeen. En vaan osannut. Kunnes yksi kaunis koulupäivä menin kaverin kanssa taas poski-imuttelemaan koulun läheisen leikkipuiston laitamille. Kas, vedin savun henkeeni ja mietin: tätä hetkeä en unohda koskaan. Ja siitä jäin koukkuun. Olin 8-luokalla.

Nyt, 33 vuotiaana lopetin tupakoinnin töks. (Ties monennenko kerran, mutta mieli sanoo et tää on se viimeinen lopetus). Nikotiini on silti säilynyt riippuvuutenani pillereiden muodossa. Eli seuraava askel on vierottautua niistä –vaikka säästänkin pitkän centin kun en osta päivässä askia tupakkaa, menee multa viikossa useampi euro nikotiinipillereihin.

Jelly Beans + aniskarkit

Tiedättekö ne pienet värikkäät irtokarkit joihin on käytetty aineksina vaikka mitä ee-koodeja ja kuoriaisten takapuolia? Mää rrrakastan niitä. Ja ostan juuri niitä, aina jos jotain namuja ostan. En usein, mutta kun niitä on saatavilla, mulla on tapana ahmia ne kerralla ja sit yrjöttää. Mulla on bulimiatausta ja olen päättänyt etten ahmimisen jälkeen yrjöile enää, joten sinne mahamassukkaan ne jää kasvattamaan vyötärömakkaraa. Aniksen makuiset Pohjanmaanpillerit menee samalla tavalla, suu täyteen ja mumsmums. Onneksi niitä ei saa kuin harvasta paikasta.

Kynsinauhojen pureskelu, nenän kaivaminen, rupien repiminen

Joo. Ällöä ja inhaa. Nämä tapariippuvuudet tulevat ja menevät, yleensä kun olen stressaantunut. Kynsinauhojen pureskelu on ikävintä kun ei tiedä minkä tulehduksen saa suuhun tai sormeen –veri vaan tursuaa!

Hömppäohjelmat

Ehkä harmittomimpana riippuvuutena on telkun/netin komedia- ja realityohjelmat joita katson aina kun masentaa tai muuten vain olo vaatii nollausta. Frendit, Sinkkarit, 2 Broke Girls, Project Runway ja muut realityt joissa ihmiset on oikeesti lahjakkaita, SALKKARIT, ja erityisesti Youtubesta löytyvät Creepypasta-ohjelmat ja lihavuusleikkausrealityt sekä erilaiset listat kuten Watch Mojo, ovat suosikkejani. Monesti en edes katso noita ohjelmia silmilläni, ne on vain taustahälyä ja on turvallinen olo kun ohjelmien äänet kuuluvat siellä jossakin aivon sopukoissa. Joskus nukahdan kuunnellen tuben kauhutarinoita..

Provosoituminen ja sosiaaliporno

Eli tykkään lukea erinäisten ’tollojen’ tekstejä, oli ne sitten Feissarimokissa, Vauva.fi:ssä tai Rajat Kiinni –ryhmässä. Tykkään ennen nukahtamista lukea vauvvaa ja juuri niitä provokeskusteluita –facebookia en selaa ennen nukkumaanmenoa kun saatan uinahtassa vahingossa vaikka tykätä jostain typerästä rajakkijulkaisusta. Eli käytännössä kännykkä ja vauva.fi on mun nukahtamislääke. Ei tervettä.

Kännykkäpelit

Poistin kaikki CandyBlastManiat sun muut pelit puhelimestani kun vuoden vaihteessa alkoi niihin mennä jo rahaakin. Pelasin noin seitsemää sorttia eri kännykkäpeliä, juuri niitä koukuttavia appeja joissa nakkaillaan peukulla karkkeja ja sen sellaisia riviin tai rivistä. Saatoin aamulla herätä pelaamaan ja illalla kun lopettelin niin unessa näin vain palloja ja pyörylöitä jotka poksahtelivat. 

Siinäpä niitä. Onko teillä mitään 'tavallisia' tai outoja riippuvuuksia? Esim. Youtubesta löytyvän My Strange Addiction -sarjan Auton rakastaminen ja rakasteleminen, sohvatyynyjen syöminen, tai oman virtsan juominen ja siinä kylpeminen?

Loppukevaria ei oo tällä kertaa, eiköhän nuo kuvat ole tarpeeksi huvittavia. (tulin juuri suihkusta, siksi tukka ruma ja nönnönnöö seliseli)