So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

SUSUN SISUSTUS(r)EVOLUUTIO

Olen aina ollut kova pesänrakentaja ja kodin sisustaja. Ja koska olen aikuisiällä muuttanut tosi usein, on tullut myös rakennettua koti mitä erilaisimpiin asuntoihin, uusista vanhoihin, kerrostaloasunnoista pieniin omakoti-mökkeihin. Sisustustyylini on aina kuitenkin säilynyt suht samankaltaisena, johtuen värikkäästä ja retroisesta tyylistäni.

Penskana leikkelin eläinten ja Disney-hahmojen kuvia lehdistä ja tapetoin niillä seinäni, vähän vanhempana kuvat vaihtuivat tietenkin Johnny Deppiin ja Suosikkilehden bändijuttuihin. Mulla oli silmää lelujen ja koriste-esineiden asettelulle. Nuorena aikuisena ovat kotini olleet opiskelijakämppiä myöten tarkkaan harkittua värikästä sekamelskaa. Lukioajoilta Savonlinnasta ja ensimmäisistä Joensuun yksiöistäni ei harmikseni ole nyt kuvia, mutta mennään millä mennään. 

Uunituore tulehtuneen ikenen värinen sänkyni, jossa nukuin teini-ikään ja sen yli!
Sänky sai ylleen rinsessaverhot. Öppöset joilla en leikkinyt niin paljoa, saivat nököttää katonrajassa. Kangastaulu oli äitini tekemä, kuvassa isi pyjamassaan jouluaattona <3
Tykkäsin jo alle kouluikäisenä kaikesta pienestä siperryksestä sisustuksessa. Kirjoituspöydästä sai kannen nostamalla peilipöydän, se oli teininä tärkeä kapistus. Tuo talo oli huippulahja, siinä paloi valot ja oli kaikennäköisiä toimintoja. Lupasin itselleni että ostan veljen tytöille tuommoisen jos joskus tulee vastaan jossain.
Teinin huone, läskipohjakengät ja Titanic. Semi- ja perusankeeta.

Muutin kotoa 16-vuotiaana ja opiskelijakämppäni oli kovin tummasävyinen kuten nuoruutenikin. Lapsuuden sänkyverhon värjäsin itse pinkiksivioletiksi akryylimaalilla ja laitoin ikkunaan. Mustan pienen cd-hyllyn nikkaroin itse ja rumaa mattoa tuunasin tussilla. Diy-meininki oli siis vahvana silloin(kin).

Sitten loikataan suoraan Turkuun 10 vuotta eteenpäin, puutalokämppäni vessaan!

Vessa (samassa pieni suihkuosio ja tosipieni sauna) oli jokseenkin hankala pitää siistinä ja hygieenisenä kun siellä oli tuota kamaa noin paljon. Kattoon teippasin kuvia lastenkirjoista, sillä vihasin tuota mäntypaneelia. Koruille tein telineen puunkarahkasta.
Peilin ympärillä roikkui omituisia uskonnollisia artikkeleita. Seinä peitetty kankaalla.

Loiks! Tamperreelle!

Asuin kerrostalokolmiossa Kalevassa. Olohuoneen seinä oli poltetun punainen, se vaikutti kovasti vuokrauspäätökseen.

Semivärikästä ja siistiä. Kirjahyllyä ei ollut. Eikä sohvaa, sen virkaa toimitti hetekan tyylinen sänkyhässäkkä ja kasa tyynyjä
Lukunurkkaus jossa ei kyllä koskaan luettu
Keittiö vasemmalla, makkari oikealla, pöydällä Töppers
Dyykasin älppäreiden kansia (levyt oli tuhottu yhyyyy), ja tein niistä sängynpäädyn. David-levyn kansi pääsikin jatkokäyttöön edellä vessassa näkyneeseen peiliin, mutta se vasta myöhemmin.

Seuraavaksi Nekalan karseassa kunnossa ollut kämppä, jossa asustelin hulppeat 3kk, kunnes muutin Joensuuhun takaisin. Siellä oli oikeastaan kovin sydämellinen tunnelma, mutta voi tuska mikä pimeys ja likaisuus (iki-likaa joka ei lähtenyt pesemällä tai edes raaputtamalla). Kyseisen talon bongasin vähän aikaa sitten Alibista, liekkö samassa asunnossa tapahtunut vakava puukotus..! 

Klikk (kehnot) kuvat isommiksi.

Keittiötä Likaiset hyllyt päällystin kankailla Uuni toimi sähköllä whaaat? makkari/olkkari töllönurkka tapetti oli suloista outo ovi joka ei johtanut oikein mihinkään meikäle tässä näkyy hyvin tuo tapetti
Valoa asuntoon toi kitsch-tyyliin tuunaamani lamppu.

Näps muutto takas Jenssiin!

Joensuuhun paluumuutettuani oli kotina tämmöinen pienkerrostaloasunto, jossa olkkarin tapetti oli oikein muiskea: 

veljen wanha liikennematto ja roskislöytöjä
Keittiö sijaitsi saarekkeen takana
Soittimien kanssa tein erikoisia sisustusratkaisuja monesti, tässä urut toimittavat peilipöydän virkaa.

Tuolta muutin sitten tosi pieneen taloon Joensuun Mutalaan. Ihan söpö kämppä, ja valoisa kuin mikä. Piha oli unelma.

Keittiöstä vei pariovet olohuoneeseen
Piano <3
Sängyn edessä oli näkösuojana kaikenlaista verhoa. Tapetti sängynpäädyssä oli kiinni nastoilla
Sohvan päällystin jämäkankailla

Sitten yksiöön kävi tieni. Tarkemmin sanottuna rivitalokämppään Hukanhaudalle.

Tykkään pinota asioita edelleen. Kasvi jota kuljetin mukanani aina Turusta asti, menehtyi tämän kämpän jälkeen rippp, tuossa vielä hengissä toimittaen joulukuusen virkaa.
Luovuin tuolloin töllöstä, se oli mukavaa.
työpöytä alkovi mie eteisen kaaos tuttu tapetti edellisestä asunnosta näkymä keittiöstä muualle verho näkösuojana alkoviiin

Keksittiin erään muiskean tyttötoverin kanssa että oispa hauska asua yhdessä. Siispä muutimme kaksioon keskustaan, vähän maalattiin seiniä vuokranantajan luvalla. Joskin vuokratyyppi ja sen emäntä pimitti meiltä takuuvuokrat poismuuttaessa kun ei ollut mieluisat värit stana.

Olkkarin punainen seinä
Minä koisin olohuoneessa näköesteen suojissa. Aika erikoinen valinta nyt kun mietin.
ex-poikkiksen maalaama arkku <3 uusi telkkari minun 'huonetta' vaaterekki on näkösuojana työpöytä keittiön juttuja lisää keittiön juttuja vielä keittiön juttuja ruokapöytä ja oranssi seinä

Aloin nopeasti kaivata yksinäisyyttä, joten muutin ennätysajassa taas. Tämä oli kaksio, jonka omisti silloinen poikaystävä. Hän maalasi ja tapetoi seinät minulle kivemmiksi ja piti kovin alhaista vuokraa -däämn eihän mulla muuten ois ollu varaa moiseen keskustakämppään.

Pidin asunnon makuuhuonetta työhuoneena, joten nukuin olkkarissa.
Jälleen kätevä hyllyistä tehty tilanjakaja. Huomaa Timo-kissan ketarat
Keittiö oli IHANA
Kukot-tapettia Tuunaamani soffa Eteinen Keittiö

Pikainen oli se pyrähdys, tuli hyvässä hengessä ero poikkiksesta ja kaikenlaista säätöä asunnon kanssa niin muutinpa sitten Karsikkoon ja jälleen rivitaloon. Siinä oli oma ihana piha, muutenkin kivan siisti ja suht uusi asunto saunalla -joskin oli ymmärrettävästi kovin hintava.

Maalasin fb-kirpparilta ostamani sohvan punaisella. Seinällä keltainen alue on pöytäliinakangasta
Edellisen asunnon tapetin jämä muistoksi ja kehyksiin.
Keittiönpöytä oli kaunis. Sisustustarra Ei ollut minun laittamani!

Koskapa läheltä tätä kämppää löytyi edullinen ja kiva puutaloasunto, muutin sitten Taas. Siellä asustin kunnes löytyi vielä parempi, eli se blogissakin nähty huvikumpu.

Mummon ja ukin menehdyttyä sain tuon keltaisin pöydän itselleni. Nyt se on myynnissä mammani kirpputorilla (vink vink!)
Tosi kiva pohjaratkaisu tässä asunnossa! Tikapuuhyllyt ostin Kodin Ykkösestä ennen Anttilan konkurssia.
Sain nyksältä ihanan puusohvan tuparilahjaksi, nyt sekin on myynnissä.
Eteinen josta käynti makuukoppiin ja kylppärikoppiin
Janin ottama kuva nappisilmästä makuukopissa, onko vähän eri laatuinen otos kuin nämä muut hah! Janin kuvaama on myös postauksen kansikuva: https://www.flickr.com/people/dommend/

Loppuyhteenvetona: Mikään ei ole muuttunut; tyylini sisustaa on edelleen värikäs ja omalaatuinen. plöh. Joskin nyt miehen taloon muutettuani olen hieman laimentanut väri-ilottelua ja muuttanut tyyliäni aikuisempaan suuntaan. 

Loppukevennyksenä:

Sisustukseen saa eloa pienellä huumorilla ;)

-pus, Susu