So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

elämää

Täällä taas!

<selitys_alkaa> Koin joulukuun ajan erittäin raskaaksi ja hankalaksi. Muutto uuteen kotiin, työkuviot, jouluhärdelli...lopulta istuin vain sängyllä enkä kyennyt oikein mihinkään, en käynyt missään, en nähnyt ketään. Joten blogiakaan en pystynyt päivittämään. <selitys_päättyy>

Joulu meni ihan ok-kivasti kaikesta huolimatta. Raahauduin aatonaattona vanhempieni luo. Illalla mulla alkoi tavattoman paha nuhayskä josta kärsinkin sitten loppuvuoden ajan. Äiti oli hankkinut tavattoman pienen, joskin ihan nätin kuusen. Siihen ei ollut kunnon koristeita (niitä lapsuuden aikaisia joita joka joulu etsitään varaston uumenista), mikä pisti jokavuotisen joulukuusivastaavan, pikku-Suvi 33veen mielen matalaksi ja suun mutruun. Taannun aina äidin luona ihan pikkulapseksi, varsinkin jouluisin.

Aattoaamu alkoi perinteisesti hihittelemällä hassuille lapsille Joulupukin kuumalinja -ohjelmassa. Mielestäni ainoa oikea pukki on Kosti Kotiranta (R.I.P.), mutta kyllä toi uusi jäbäkin on ihan pitkin hampain kelpuutettava. Lumiukkoakin katsottiin, vaikka koen sen näin kolmenkymmenen vuoden kokemuksella jokseenkin tylsäksi ja surulliseksi. Joulurauhanjulistusta vilkaistiin kahvikupposten kanssa koska glögiä ei ollut, toinen syy vääntää naama nutturalle. Minulle kun joulussa on tärkeää perinteet, vaikka ne olisivat miten tylsiä ja turhia. Sitten tapettiin aikaa, (saunassa käytiin jo aatonaattona) syötiin yllättävän kohtuullisesti ne perinteiset kinkut, kalat, salaatit ja yhtä sorttia laatikkoa, sekä annoin vanhemmille lahjan -kahden hengen riippumaton kesää silmällä pitäen (ja sitä, että kun ne riitelee niin toinen voi nukkua yönsä pihalla eh). Äidiltä saamani paketit otin mukaan, kun ajoimme Joensuuhun aattoiltana. Äippä ja iippä menivät veljen perheen luo luomaan uusia perinteitä kummitytyn jouluun, minä tulin kotiin.

Kotona sain olla hetken ihan yksinäni, kun M ja lapset viettivät perhejuhlaa lasten mummon luona. Se oli ehkä parasta viime joulussa, kun hörpin yksin sängyssä lasin viiniä ja selasin Vauva.fi:stä keskustelua missä ihmiset valittivat joulumurheitaan. Illemmalla avattiin lahjoja, minä sain meikkejä ja kosmetiikkaa enimmäkseen, tuli tosi tarpeeseen esim. ripsari ja meikkivoide, jotka olisi muuten pitänyt ostaa heti joulun jälkeen. Lisäksi mm. meikkipeili, rahaa, elokuvalippuja, torkkupeitto, viiniä ja viinilaseja, lempparikonvehteja, keittiötarvikkeita ja mieheltä tulossa vielä itsenikkaroitu hyllykkö pikkutavaroilleni. Eli oon ollut aika kiltti.

Joulupäivästä tapaniin sairastin sängyn perukoilla mutta sainpahan levättyä. Sitten pakattiin kimpsut ja matkattiin kuudeksi päiväksi Berliiniin -josta kerron seuraavassa postauksessa.

Lopuksi vielä pari uutta itseriittoista kuvatusta minun oranssista tukkapäästä, taas kerran ystäväiseni Janin ottamina:

Loppukevennys:

Muh

<3 -S