So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

diy

Tonttuovi!

Mikä se Tonttuovi on?

No se on sellainen ihana turhuus jonka kaikki haluavat! Tonttuovi on pieni ovennäköinen koriste joka asetetaan vaikkapa lattianrajaan seinälle, ja sitten on hauska lisäillä oven viereen kaikkea söppistä, postilaatikosta tekolumeen ja vaikka itse tonttuun. Ja kaiken ikäiset skidit rakastaa tätä!

Minun kodissani asuu jo tonttu poikineen enkä ovea itselleni tarvitse, mutta ajattelin tehdä tonttuovia tuleviin Woutilan joulumyyjäisiin -ne kun pakkaa sellofaaniin niin jopa on mukava tuominen joulun alla ystäville, ei aina iänikuisia joulukukkia. Tarvikkeita mulle on kasaantunut vuoden aikana tarpeeksi, joten ainoa rahanmeno tässä rojektissa oli pienet puuhelmet (ovenkahvat) joita ostin pussillisen askarteluliike Kätevästä Kädestä.

Tarvikkeet:

  • Pahvia
  • Jäätelötikkuja
  • Sakset/askarteluveitsi
  • Liimaa (kuumaliimaa/erikeepperiä)
  • Maalia halutessaan
  • Helmi kahvaksi
  • Reippahasti mielikuvitusta
  • Näppärät sormimötkäleet
Tässä alkuasetelma. Sakset R.I.P. kun leikkelin noita jäätelötikkuja buhuu.
Ohuesta pahvista oven kehikko ja paksummasta karmit.
Sit vähän kuumaliimaa auts ja jiätelötikuilla tuunausta. Jos et syö jädeä niin paljoa, niin noita tikkujahan saa ostettuakin paskarteluliikkeistä.
Sitten maalia pintoihin, oon niin lovena tuohon kultaiseen maaliin jota löysin Suomalaisen alesta, että piti sitten tehdä kullitettu ovi.
Yksityiskohtia ei voi olla liikaa, joten paperisuikaleista rullasin saranat.
Tilasin pari vuotta sitten korun tekoon tarkoitettuja lasimölperöitä. Viime tipassa keksin tehdä oveen akkunan. Reiän nyrsin saksilla, ja painelin rumat repeämät piiloon.
Loppusilauksena oven päälle kyltti ettei varmana jää epäselväksi kuka siellä assuu.

Aikaa hommaan meni noin 20 minuuttia sisältäen maalin kuivamisen. Mukavaa pikku näpertelyä, en yhtään ihmettele miksi ihmeiset on seonneet tähän hittijuttuun!

LOPPUTULOS:

Iha söpö.