So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Unkarissa paistaa

Heti koulujen loputtua laitettiin kamat kasaan ja lähdettiin uintiporukan kanssa sunnuntaina kohti Unkaria ja Hodmezovasarhelya treenileirille. Myöhään illalla saavuttiin hotellille, joka oli jo viime vuodelta tuttu. Matkustamisesta väsyneinä käytiin melko pian ruuan jälkeen jo nukkumaan!

Maanantaina alkoi itse harjoittelu. Normipäivärytmiin kuului 10-12 ja 17-19 uintitreenit ja neljänä päivänä tehtiin myös puntti treenien väliin. Ikäkausimestaruusuinteihin lähtevä porukka treenasi omassa ryhmässään, sillä heille leiri oli osaltaan jo herkistelyä pääkisoja varten, mutta me NSM ja SM- ikäiset painettiin vähän enemmän kovia treenejä! Joka toinen treeni oli sisällä ja joka toinen ulkona joten päivän kohokohta oli tietenkin ulkona auringossa uitavat treenit.

Valmentajat haastamassa uimareita yhteistreeneissä
Ulkotreenien jälkeen

Väliajat menivätkin tuttuun tapaan syöden ja lepäillen. Lounaan jälkeen otettiin myös usein aurinkoa ja koska uintia ei selvästikään tullut vielä tarpeeksi, käytiin myös lillumassa hotellin altaassa. Jätskiä syötiin varmastikin tarpeeksi ja illalla Uno-pelit oli tulessa! Kelit koko leirin ajan olivat myös huippuhyvät:  24-32 astetta oli normilämpö ja aurinko lämmitti ihanasti, tosin välillä nautittiin myös ihanasta viileästä tuulesta.

Viltsun kanssa palautumassa
Hotellin altaalla

Mulla oli koko leirin ajan selän kanssa pieniä ongelmia, mutta kovia sarjoja saatiin onneksi sovellettua jos oli tarve ja yhtään treeniä ei tarvinnut kokonaan olla sivussa. Kokonaista vapaapäivää ei muutenkaan koko leirillä vietetty, mutta kaksi iltaa pidettiin vapaina treeneistä. Keskiviikkona käytiin tyttöjen kanssa kuvailemassa "keskustassa" ja jäätelöillä, mutta toisena vapaailtana oltiin niin poikki, että levättiin vaan hotellilla.

Ekana vapaapäivänä aukiolla

Leirillä piristystä toi myös valmentaja Juhan vuodenikäinen lapsi Iisa. Seitsemän ihmisen syöttötalkoot ja kaikki leikit olivat mukavaa vaihtelua varsinkin jos treenaaminen meinasi mennä vakavaksi. Varmastikin perheen innoittamana Juha jopa innostui opettelemaan salilla voimistelutempun ;)!

Iisa ja Juha näyttämässä kuka voittaa
Valkku temppuilemassa

Ikuikäiset lähtivät leiriltä jo tiistaina valmistautumaan kisoihin, mutta me vanhemmat vasta perjantaina. Viimeisenä iltana käytiin vielä paikallisen hostin Alanin perheen luona syömässä ja pelailemassa korista. Olimme tyttöjen kesken melko ennakkoluuloisia illasta, mutta Alanin perhe oli todella mukava ja pojat varsinkin maailman suloisimpia! Siihen oli kiva lopettaa leiri, kun seuraavana aamuna herättiinkin jo aikaisin kohti kotia.

Oli kyllä kaikin puolin huippu leiri, mutta kotiin oli ihana tulla ruskeana omaan sänkyyn nukkumaan!