Vettä, hikeä ja kyyneleitä

Jonkun joka harrastelee tai ei urheile ollenkaan, voi olla vaikeaa ymmärtää, miksi hyppään 8 kertaa viikossa altaaseen, käyn puntilla ja juoksemassa sekä harjoittelen lajillisia taitoja pesäpalloa varten. Miksei vähempi riitä? Välillä mietin itsekin, miksen jää vaan nukkumaan kun kello soi kuudelta tai aikaisemmin aamulla.

Jos halua olla paras, täytyy tehdä asioita paremmin kuin muut. Joskus se vie aikaa, mutta en tekisi niin paljon urheilun eteen, jos en tietäisi, että kaikki työ palkitaan joskus.

Olin päättänyt, etten halua kirjoittaa blogiin joulukuun alussa kisatuista Raision lyhyen radan ikäkausimestaruusuinneista. Kuitenkin mietiskeltyäni asioita tulin toisiin ajatuksiin. Ehkä välillä on hyvä tuoda esille myös epäonnistumisia ja etsiä hyvää huonoista kokemuksista.

Syksyn kova harjoittelu näkyi kyllä kisoissa, mutta ei aivan toivotulla tavalla. Alkukilpailuissa Kuopiossa marraskuun alussa uinti kulki kelpo hyvää vauhtia kovaan harjoitteluun verrattuna ja pääsin jopa 9 lajissa loppukilpailuihin.

Raisiossa tunsin olevani hyvässä kunnossa, mutta keho oli tukossa ja mieli hyvin väsynyt. Päämatkoillani selkäuinneissa jäin kauden parhaista tuloksista merkittävästi ja aluksi se tuntui melkein uskomattomalta. 200 metrin sekauinti kulki lyhyen radan ennätysvauhtia, mutta tuntui hyvin tuskaiselta ja paras kunto jäi vielä näyttämättä. Perhosuintimatkat sujuivat ehkä parhaiten. 50m perhosessa pienillä korjattavilla asioilla jäin vain kymmenyksen päähän Espoon gp-uintien ennätyksestäni. 100 metrillä tuli uusi ennätys 1.08,42 ja se toi 7. sijan, tosin neljäs sija jäi yhden käsivedon päähän ja pronssimitali vain sekunnin päähän.

Kisoista on nyt muutama viikko ja olen mietiskellyt paljon uintia. Tämä kaikki sai minut vain tuntemaan itseni entistäni vahvemmaksi ja motivoi harjoittelemaan entistä kovemmin. Nyt on kuitenkin tärkeää pitää kunnolla ensi viikolla alkava viikon loma ja huoltaa lihakset kuntoon.

Tästä postauksesta ei ollut alun perin tarkoitus tulla näin synkkä ja tylsä, joten loppuun vielä pari kuvaa kisoista!

menossa starttiin
200 su