resepti

Emännän Siemennäkkäri

Hippasen on ollut haipakkaa, mutta nyt pysähdyn tähän hetkeksi.

Oi, miten mä tykkään syksystä. Kesän jälkeen se tuntuu ihanan rauhoittavalta. Saa pukea villasukat jalkaan ja käpertyä sohvalle. Saa tietty kesälläkin, mutta syksyllä se on jotenkin sallitumpaa. Mulla on ainakin kesäisin ihan pakkomielle, että jos aurinko paistaa, ollaan ulkona. Tai ainakin ovet ja ikkunat on oltava kokoajan auki. Jotenkin on synti olla sisällä kauniilla ilmalla. Aika hullua, mutta niin mä koen. Syksyllä tykkään kokkailla, kuten aina, mutta erityisesti leipoa. Nyt jaankin teille mun siemennäkkäriversion.

Illalla, kun rojahdan sinne sohvannurkkaan, mulla on teekuppi, ehkä hyvä leffa tai kirja. Silloin on mukava myös napostella jotakin. Kaikki rouskuva maistuu. On se sitten mysliä, hapankorppua, (sipsejä, joskus, auts!) pähkinöitä tai näkkäriä. Mutta, ehkä suurin iltapalahimoni on näkkäri. Siksipä tein taas tänäänkin tätä mun siemennäkkäriä. Resepti on helppo, tiettyki.

Emännän Siemennäkkäri

  • 3 dl siemeniä (seesamin, auringonkukan, pinjan, kurpitsan – kaikki käy)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 3 munaa

Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään ja lisää munat. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille, mahdollisimman ohueksi levyksi. (Ripottele päälle vielä hieman sormisuolaa, jos tykkäät) Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Uunista ulos ja leikkaa heti paloiksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munat.
Levitä seos uunipellille, leivinpaperin päälle.
Uunin jälkeen, leikkaa heti paloiksi.

Päälle oikeaa, aitoa voita ja rouskis! 

Kirjana mulla on tällä hetkellä kirja, joka vie mut Ayurvedan upeaan maailmaan. Kerron siitä sitten myöhemmin lisää.

Ihanaa, valoisaa viikonloppua! Jos ei aurinko paista, sytytellään kynttilöitä ja kotoillaan.

- Anette - <3

comments powered by Disqus