resepti

helpoin ja maukkain, aito Pulled Pork

Muutama vuosi sitten matkasin ekaa kertaa New Yorkiin. Viikon aikana halusin kokea tietyt jutut, jotka suunniteltiin etukäteen. Nähtävää siellä on niin paljon ettei viikko riitä kaikkeen, joten siksi etukäteissuunnitelma.

Nämä mun oli pakko kokea: päivä Central Parkissa, Bronx Zoo, Liberty Island, Empire State building, Yankeesien peli, Stand Upia Broadwaylla, shoppailua ja hyvää ruokaa.

Yankeesien pelissä sain ensimmäistä kertaa maistaa Pulled Porkia. Ja se oli makuelämys! Söpöjen minihampurilaisten välissä nyhtöpossua. Namia, tätä tehdään kotonakin ja niimpä resepti jostain talteen. 

On muuten tehty jo kymmeniä kertoja, on niin huikeen hyvää ja helppoa. Tarjoan nyhtöpossua sellaisenaan, salaatin kanssa tai hampurilaissämpylän, naanleivän tai pitaleivän kanssa. On herkkua!

Pulled Pork

  • n. 2 kg possun niskaa (kasler)
  • suolaa
  • pippuria
  • 5 dl Dr. Pepperia tai Cokista
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl ketsuppia
  • 1 rkl liquid smokea (nestemäinen savunmaku)

Hiero suolaa ja pippuria reilusti lihaan. Sekoita kulhossa Dr. Pepper, soija, ketsuppi ja liquid smoke. Aseta liha ja neste kannelliseen pataan tai suureen paistopussiin. Uuni 110 astetta ja koko setin voi unohtaa sinne n. 12 tunniksi.

Itse laitan aina yöksi ja jos herään, puolivälissä käännän possun toiselle kyljelleen. Ja käännän kylkeä itsekin. :)

Nosta liha reunalliseen astiaan ja revi kahdella haarukalla tohjoksi. Kaada lientä lihan päälle, maista ja pyörry... 

Erimakuisilla kasviksilla, leivillä ja sooseilla luot maukkaita hetkiä nyhtöpossun kanssa. 

Enjoy!

- Anette - <3

comments powered by Disqus