diy

Joulua luonnosta

 Keräsin pihalta sammalta, tuijan oksia ja puuhun jääneitä marjoja. Tuunasin vanhoja kransseja ja muutaman istutuksen. Mitään en ostanut, vaan kaikki oli vanhoja juttuja. Yleensä säästän myös tuliaisina saaduista kukkaistutuksista kaikki irtohärpäkkeet.

Kierrätystä, sanoisin. 

Löysin vanhan sydämen mallisen kranssin, jossa on joskus ollut valot, mutta nyt siinä oli enää helminauhaa, jonka irrotin. Kehikon ympärille pyörittelin ohuella rautalangalla tuijan pieniä oksatupsuja. Viimeistelin kranssin, sillä irrotetulla helminauhalla ja marjoilla. Tästä tuli aika tuuhea, mutta voit laittaa vähemmän tuijaa tai sitten kieputtaa tiiviimmin rautalankaa.

Löysin myös hauskat vanhat joulupuuvalot, jotka istutin kesän jäljiltä olevaan ruukkuun. Mullan kuorrutin sammaleella ja muutamalla marjalla. Jouluinen istutus mahtui juuri ja juuri keittiön ikkunan väliin. Sieltä se loistaa tunnelmallista valoaan keittiöön ja parvekkeelle.

Lahjaksi saamani Amarylliksen vaihdoin muovipurkista sylinterin malliseen lasimaljakkoon. Sammal ja tuijan oksat viimeistelivät istutuksen. Myös suuri viinilasi muuntui tuikkukyntteliköksi, sammaleella ja tuijalla höystettynä.

Loput tuijan oksat ja marjat asettelin etuoven risukranssiin, vanhaan kynttelikköön, sekä pihaportin mustikanvarpukranssiin, johon myös muutama käpy vanhoista jouluistutuksista löytyi.

Joulu tulla jolkottaa.

Tulevan pikkujoulun kunniaksi lähden kaivelemaan varastosta vielä joulukoristeita. Lehtikuusen oksia on myös saatava, ei tämä tähän jäänyt.

Ootkos jo leiponut näitä maailman parhaita Wanhanajan Joulupipareita, taikka sitä Syntistä Suklaakakkua?

- Anette - <3 

comments powered by Disqus