resepti

Kesäkurpitsasosekeitto, nopeesti!

Heipparallaa!

Muistin juuri kun häärin tuossa keittiössä, etten ole jakanut teille tätä mun lempireseptiäni.

Tämä on erittäin helppo, nopea ja ennenkaikkea maukas keitto. Kevyemmäksi ei myöskään keitto voi enää muuttua. Suussa se kuitenkin tuntuu todella samettiselta, jopa kermaiselta, vaikken siihen kermaa tai juustoja laitakaan. Monet tätä maistaneet, ovat yllättyneet herkullisesta ja täyteläisestä mausta. Usein tarjoan sitä alkuruokana, mutta nyt taitaa mennä pääruuaksi, ahmin sitä kuitenkin liikaa. 

Nyt on kesäkurpitsojen sadonkorjuuaika, joten kattilat esille!

Kesäkurpitsasosekeitto

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 8 dl kasvislientä (esim. vettä ja 2 knorr- kasvisliemifondia)
  • paljon tuoretta basilikaa (1 ruukku, jos ostat kaupasta)
  • 1 rkl paistonkestävää oliiviöljyä

Pilko kesäkurpitsat ja sipulit. Kuullota oliiviöljyssä, kattilassa. Lisää kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen n.10 minuuttia. Lisää basilikan lehdet. Anna hautua vielä hetki ja soseuta. Mitä paremmin soseutat, sitä täyteläisempi ja vaaleampi keitosta tulee.

Huom! Muista, jos soseutat blenderissä, jäähdytä keitos ensin. (Muuten kaavit sitä keittiön kaapinovista ja kaakeleista- been there, done that.)

Valmis!

Paahda keittoannoksen pinnalle mieleisiä siemeniä, kikherneitä tai pähkinöitä. Voit myös viimeistellä parmesanjuustolla, tai nautit sellaisenaan. Namia!

Keiton voi tehdä valmiiksi vaikka jo päivää ennen, tai sitten juuri ennen h-hetkeä. Itse olen kuskannut valmista soppaa ympäri kyläpaikkoja, jopa Ahvenanmaalle saakka. Ja kaikki tykkää! <3

Maukasta viikonloppua! Mä vietän sen Joogaohjaajakoulutuksessa. Ommmmm...

- Anette - <3

comments powered by Disqus