askartelu- ja viinivinkkejä

Korkkikorkkien uusi elämä

Jo vuosia sitten, luin jostain että viinipullojen korkkikorkit ovat tulossa tiensä päähän ja jossain vaiheessa nämä korkkiset korkit korvataan muilla materiaaleilla. No, tuosta huolestuneena aloin keräämään viinipullojen korkkeja. Korkin käytöstä ei ole vieläkään luovuttu kokonaan, ja suurena viinin ystävänä niitä onkin kertynyt aikalailla.

Eri viininvalmistajilla on oma tapansa kirjailla kauniisti korkit. Korkki luonnonmateriaalina myöskin miellyttää.

Korkeissa elää paljon myös muistoja. Viinipullo aukeaa yleensä hyviin hetkiin, jopa hyvien hetkien tai ruuan kruunuksi. Hyvän pihvin kaveriksi muheva punaviini, herkullisen kalan kanssa raikas valkoviini ja juhlahetkiin poksahtaa kupliva kuohuviini tai jopa shampanja. Aina ei syytäkään tarvita, viini sopii hetkeen kuin hetkeen.

Meillä vierailee myös paljon ystäviä ja silloin kuuluu POKS!

Maku on muuttunut vuosien verrella. Viinien maisteleminen aloitettiinkin nuorena aikuisena puolimakealla valkoviinillä, johon vielä lorautettiin spriteä joukkoon. Muistan miten Italian matkalla ravintoloitsija tuohtui tilatessamme tuota juomasekoitusta... no, nyt ymmärrän miksi. Viinissä on paljon hienoja vivahteita, joita ei limpparin seasta löydä. Makuaistikin kehittyy ja muuttuu. Mikä oli mieleistä kaksikymppisenä, ei todellakaan sovi suuhun nyt nelikymppisenä. Jännä nähdä mikä taas parinkymmenen vuoden päästä maistuu.

Tällä hetkellä kaikki kuivat valko- ja kuohuviinit, sekä tietenkin shampanja ovat parhaita. Punaviineissä täyteläiset, jopa hilloiset vievät kielen mennessään. Ja tärkeintä, parhaat viinit eivät ole välttämättä ne kalleimmat. Maistelemalla löytyy suosikkeja, ei hintalapun perusteella.

Tässä muutama tämänhetken suosikkini:

Ja sitten niihin korkkien kierrätysvinkkeihin!

Kransseja olen tehnyt jo kaksi, suuren ja vähän pienemmän.

Tarvitset:

  • kranssipohjan
  • niitä korkkisia korkkeja
  • kuumaliimaa
  • rautalankaa tai nauhaa/narua

Kiinnitä kranssiin ensin kiinnitysnauha tai rautalanka, jolla sen voit sitten ripustaa vaikka seinälle. Kuumenna kuumaliimapyssy ja aloita liimaamaan korkkeja kranssiin. Ohessa työvaiheet kuvina.

liimapyssy kuumana, kranssipohja ja korkit liimaa korkkeja sisäpuolelta ulkopuolelle päin, järjestyksessä kas näin ja päälle sitten hieman sekaisemmin  kauneimpia korkkeja
Pikkukranssi koristaa keittiötä.
Suurempi kranssi hakee paikkaansa vielä.

Tuhansien hetkien korkit saavat paljon muistoja aikaan ja arvoisensa paikan kodissamme.

Ledvalot antavat kivan tunnelman.

Shampanjapullojen korkit pääsivät laatikoston vetimiksi. Laatikon vedinreiästä ruuvi läpi, joka kierretään korkkiin. Helppoa!

Vain mielikuvitus on rajana korkkien uusiokäytölle.

Rentouttavan kylpyhetken kruunaa lasi hyvää viiniä.
Kuiva kuohuviini ja herkkusuklaat- mmmm... <3

p.s. Facebookissa, kuohuviinien ystäville, olen vuosia sitten perustanut oman ryhmän nimellä POKS!

Rentouttavaa ja tunnelmallista viikonloppua! <3

comments powered by Disqus