resepti

Mamman Kesäkeitto

Kesä jatkuu, siksi jaankin kanssanne Mamman kesäkeittoreseptin.

Yleensä, kun mainitsen sanan kesäkeitto, tulee ikäviä makumuistoja mieleen, koulusta. Unohda ne koulujen ohuet, litkuiset kesäkeitot, joissa kasvikset etsi toisiaan. Kun olet tätä maistanut, on santsilautanen varmaa. Lapsetkin ovat ensin irvistäneet menuulle, mutta sitten pyytäneetkin lisää tätä herkkua. Maku perustuu tuoreisiin kesän kasviksiin ja liemeen, joka vie tajunnan.

Mamman Kesäkeitto

  • 8-10 kpl uusia perunoita 
  • pieni kukkakaali (jätä pois jos et tykkää)
  • 4 porkkanaa
  • sipuli varsineen
  • herneitä
  • 5 dl kasvislientä (vettä ja knorr kasvisfondiannos)
  • 5 dl täysmaitoa (punaista)
  • 1/2 pakettia Koskenlaskija- sulatejuustoa (perinteinen)
  • ruohosipulia
  • tilliä
  • persiljaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Pese juurekset ja pilko. Lohko kukkakaali ja sipuli. Kiehauta vesi ja lisää suola, sekä kasvisliemiannos. Lisää perunat ja porkkanat. Hetken kuluttua lisää kukkakaali ja sipuli. Kiehauta, kunnes perunat ovat kypsät ja lisää herneet (ei palkoja). Lisää maito, kuutioi juusto joukkoon, sekä mausteet ja yrtit. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Anna vetäytyä hetki. Tarjoa maukkaan näkkärin tai saaristolaislimpun ja voin kera.

Keitto on niin tuhti, että makoisat päiväunet maittaakin ruokailun jälkeen.

Iloisia loppukesän kesäpäiviä!

- Anette - <3

comments powered by Disqus