lifestyle

Pirteää menoa

Pirteät pakkaspäivät, parasta talvessa.

Muistattehan, että pitkät tasaisella, matalahkolla sykkeellä tehdyt kävelylenkit polttavat parhaiten rasvaa.  Vaihteleva maasto ja pieni hanki antaa hyvää vastusta. Suuntaa siis pelloille, metsään tai mäkisille kävelyteille. Vaihtele reittejä, haasta itseäsi.

On aika tehdä aurinkoisia kävelylenkkejä, keho ja sielu tykkää.

Linnut livertää ja aurinkokin jo lämmittää, hymyilyttää. Ja on hauska huomata miten vastaantulijoillakin on hymy huulilla, osa jopa vaihtaa jo muutaman sanankin!

Kun tulemme keväällä ulos pimeästä säkistä, olemme jotenkin sosiaalisempia luonnostaan. Tuntuu välillä että naapureitakin alkaa kevään myötä näkymään enemmän, kun kaivaudumme ulos pirteistämme, heti kun aurinko ja sen tuoma valo alkaa meitä hellimään.

Mulla jo sormet syyhyää pihahommiin, ensimmäisenä saa pensasaita pienen freesauksen, mutta ei ihan vielä.

Koitan nyt nauttia vain ulkoilun tuomasta reippauden halusta. Nautin luonnon kauneudesta ilman sen suurempaa suorittamista, mitä nyt pakkaskenkää toisen eteen.

Ja jälleen ulkoilun jälkeen maistuu ruoka.

Keitot lämmittää ja on edullisia, sekä helppoja vaihtoehtoja. Yksi meidän perheen lemppareista on kasvissosekeitto.

Kasvissosekeitto

  • kasviksia, juureksia, perunoita, mitä jääkaapista löytyy
  • kasvislientä/ fondia
  • mausteita, yrttejä

Kuori, pilko, pese tarvittaessa kasvikset ja lisää kiehuvaan nesteeseen. Nestettä sen verran että reilusti peittyvät. Mausta. Kun kaikki kypsää, soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. HUOM! Jos soseutat tehosekoittimella jäähdytä kasvissoppa ensin, muuten lentää paineella ympäri keittiötä, kun pistät koneen päälle. (kokemusta löytyy täältä) Sauvasekoittimella vastaavaa en ole saanut aikaan. Tarjoile raejuuston kera, jotta saat annoksesta myös proteiinia.

Hifistelyä

Voit kuullottaa oliiviöljyssä kasvikset ennen keittämistä, lisätä sulatejuustoja tai kermaa. Makuja voi varioida maun mukaan.

Helpoutta ja tuoreutta, makua elämään tuo nämä juurekset, jotka vain pilkot. Uusi ihana löytö, Ullan ihmesämpylä. Koostumus kohdillaan.

Välipalakekseiksi löysin maailman helpoimman ja terveellisimmän reseptin, jostain, en enää muista mistä. Jaan tän nyt myös teille, koska on yksi uusista suosikeistani. Helppo, tietenkin!

Välipalakeksit

  • 2 banaania
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita

Valitse mieluiten ruskettuneita banaaneja, niissä eniten makeutta. Muussaa banaanit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tee nokareita uunipellille. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia. Namimaiskis!

Pirteyttä päivään tuo myös nämä ystäväni loihtimat villasukat.

Loppuviikon suoritankin Personal Trainerin oppieni parissa. Edessä loppukoe, lopputyön esittely ja näyttökokeet. Sitten se on siinä.

Mahtavaa viikonloppua!

- Anette - <3

comments powered by Disqus