rakkaudesta tanssiin

Samba, oi Caramba!

Rakastan musiikkia ja tanssia. Musiikkimakuni menee laidasta laitaan, mutta eniten miellyttää hyvät rytmit. Tanssi on ollut aina osa minua. Lapsuuteen kuuluivat lavatanssit; opin humppaa, valssia ja ne vaihtoaskeleet. Nuorena mentiin jazztanssilla, jazzbaletilla ja jopa baletilla, niin ja tietty ne kaikki mehudiscot. Nyt aikuisena latinalaisrytmit huumaavat - Zumba toi minut takaisin tanssiharrastukseen, kävin muutaman Salsatunninkin, mutta Samba huumasi minut täysin.

Samba on periaatteessa vain yksi tanssiaskellus, Samba no pé. Suomeksi Samba no pé tarkoittaa Samba jaloissa, ja sehän se juttu onkin, oppia samba no pé- askeleet. Että oli haastavaa alkeistunneilla tankata kolmea askelta ja niiden rytmitystä, tuntui käsittämättömältä miten joku voi sen askeltaa niin salamannopeasti. Mutta, harjoitus tekee mestarin, muutaman kuukauden jankkaamisen jälkeen se onnistui, nopea Samba no pé! Hui, miten hienoa! Tähän sitten vain lisätään käännöksiä, hypähdyksiä, kaikkia erilaisia koreaografioita, annetaan musiikin viedä.

Helsinki Samba Carnaval 2015

Samba musiikkina on aivan mahtavaa, erilaiset rummut antavat mahtaavaa rytmiä, joka tuntuu sydämessä asti. Saa unohtamaan kaiken muun, jalat menevät niin nopeasti että muu kroppa hytkyy iloisena mukana.

Samba Cariocan Bateria (orkesteri, rumpuryhmä) soittaa sambakoulussa livenä aina sunnuntaisin klo. 18-19.30, se on ihan pakko kokea. Tutustu Sambakoulu Cariocaan tästä.

En voi olla hymyilemättä kun tanssin Sambaa!

 Vuoden kohokohta on vuotuiset Samba Carnavalit Helsingissä. Niihin valmistaudutaan koko talvi, harjoitellaan kulkuekoreografiaa ja valmistetaan asuja. 

Helsinki Samba Carnaval

Huolellinen valmistautuminen ennen kulkuetta oman porukan kanssa on mahtavaa ja siihen liittyykin jo omat perinteensä. Tunnelma on katossa! 
Helsinki Samba Carnaval 2015, Samba Carioca Velha Guarda
Helsinki Samba Carnaval 2016, Samba Carioca Velha Guarda

Tänä vuonna Samba Carioca juhlii 30-vuotista taivaltaan, juhlashow järjestetään Logomossa 18.3. ja siihen valmistelemme nyt esityksiä ja pukuja, tulossa huikea show!

Tästä näet otteen Samba Cariocan 20-vuotisjuhlashowsta.

Ja tästä pääset ostamaan liput 30-vuotisjuhlashown Logomoon 18.3.2017!

Anna rytmien viedä ja nauti hetkestä! <3

comments powered by Disqus