suklaakakkuresepti

Syntinen Suklaakakku

Vielä ehtii ennen vuodenvaihdetta pyöräyttämään tämän syntisen herkullisen suklaaunelman, jota herkuttelimme Jouluna.

Tämä on kakku, joka vain paranee päivä päivältä, muhevoituu viileässä.

Mutta, tää on just se kakku joka huutaa nimeäsi jääkaapissa.

Kakku, jota jokaisella jääkaappireissulla pitää vähän lusikalla "suoristaa"..jos tiedätte mitä tarkoitan. Oih! <3

No, nämä synnit jääkööt tälle vuodelle, koska kohta alkaa Uusi elämä.

Tässä resepti. Täytettä, kostutusta ja koristelua voit vaihdella mielesi mukaan.

Syntinen Suklaakakku

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 225 g voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kermaa

kostutus

  • maitoa
  • vaniljasokeria

täyte

  • kermavaahtoa
  • rahkaa
  • sokeria
  • aprikoosimarmeladia

kuorrutus

  • 75 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4,5 rkl kermaa

Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi ja jäähdytä hieman. Lisää vaahtoon kevyesti sekoitellen kuivat aineet ja voi vuorotellen. Voitele suurehko irtoreunainen kakkuvuoka ja kumoa taikina siihen. Paista 175 asteisen uunissa n. 45 minuuttia. Jäähdytä kakku, irrota vuoka ja leikkaa kahteen tai kolmeen levyyn. Kokoa kakku tarjoiluastialle, koska valmiina sitä ei enää siirrellä. Kostuta levy, levitä marmeladia, rahkakermavaahtoa ja aseta seuraava levy päälle, kostuta päällimmäinen levy myös. Anna vetäytyä viileässä vaikka seuraavaan päivään, jos on aikaa. Tee kuorrute; kaikki aineet sekaisin kattilaan ja kiehauta hetki, kokoajan sekoittaen. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja levitä kakulle. Koristele kakku mieleiseksi. Säilytä viileässä.

vaahdota sokeri ja munat sekoita kuivat aineet keskenään sulata voi ja jäähdytä sekoita kuivat aineet, vaahto ja voi kevyesti, levitä uunivuokaan ja paista kostuta vaniljamaidolla levitä aprikoosimarmeladia rahkakermavaahdon alle viileään vetäytymään valmista kuorrute kattilassa

Herkullista loppuvuotta! <3

comments powered by Disqus