diy

Terassi auki!

Nyt on just se hetki, kun mä muutan terassille asumaan. Ovet on aina auki ja kaikki tapahtuu ulkona. Grillissä tehdään ruuat, läppäriltä voi katsella telkkariohjelmat, riipputuolissa lueskellaan, lavasohvilla otetaan aurinkoa ja chillaillaan. Ruokakin maistuu aina paremmalta ulkona, ruokapöydän ympärillä vanhat mukavat tuolit, joissa viihtyy pitkäänkin seurustelemassa. Meillä on siis kesäisin toinen koti takapihalla.

Viime kesänä loihdin eurolavoista meille loungen, eli vähän niinkuin aulatilan terassille. Kulmasohva ja pöytä, pehmusteiksi lasten vanhat patjat ja tsillailumesta oli valmis.

kesä 2016
kesä 2016

DIY

Nyt halusin pöydälle toimivuutta ja innostuin hankkimaan siihen suuret pyörät. Toiseen päähän kääntyvät ja toiseen päähän kiinteät pyörät, jotta liikuteltavuus olisi hallittua ja ketterää. Tarvittaessa pöydän voi lukita paikoilleen.

Pöydän pinta etsii vielä materiaaliaan. Nyt siinä on vanhoja ylijääneitä lattialaattoja, mutta en ole siihen ihan tyytyväinen. Ajatuksia muhii jo, kerron sitten mihin päädyin.

Melkein kaikki ruuat valmistuvat grillissä.

Kaikkia mahdollisia kasviksia voi valmistaa grillissä, paloittele sopiviksi paloiksi, päälle hienoa merisuolaa, paistokelpoista oliiviöljyä ja timjamia- se on siinä. Kaveriksi sitten lihaa, kanaa tai kalaa. Meillä on myös Muurikan sähköinen savustuspönttö, joka on kyllä äärettömän kätevä, helppo käyttää ja ihana savunmaku jää siinä kypsennettyihin ruokiin. Kaikki grillattavat lihat, kalat ja kanat maustan aina itse. En tykkää valmismarinaadeista, vaan haluan tietää mitä ruokani sisältää. Maustaminen esim. lihalle käy kätevästi pienessä muovipussissa. Lihat, öljyt, mausteet, mehut pussiin ja antaa muheutua muutaman tunnin ennen grilliä. Nam!

Kesäkukkiin hurahdan täysin.

 Kunhan ilmat vielä hieman lämpenee, painelen kesäkukkaostoksille. Silloin on maltti valttia, kun innostun aina hankkimaan vaikka mitä. Mutta, sen aika ei ole vielä. Nyt mennään narsisseilla ja orvokeilla.

Eilen katsottiin Suomen jääkiekkoa terassin lämpimässä illassa, oli ihan huikeeta.

Lisää näitä, aurinkosäitä! (oho, hienosti rimmas)

Kivaa viikonloppua!

- Anette - <3

comments powered by Disqus