resepti

The Kanakeitto

Viilenevään syksyyn ja niihin tuleviin, talven pakkaspäiviin, sopii mahtavasti tämä ihana kanakeitto. Ja maistuu muuten mahtavalta flunssassa. Lähtee veri kiertämään ja saa tukkoisimmankin nenulin auki.

Tämä keitto on vähän sellainen, että kanasta (broileri) ja hyvästä liemestä lähdetään liikkeelle. Mulla jäi maukas liemi talteen kun tein muutama viikko sitten paluun lapsuuteen, tekemällä kanaviillokkia. Keitin silloin kanan ja lientä jäi yli niin, että lorautin loput maitopurkkiin ja pakastin sen. Nyt sulatin liemen mauksi tähän soppaan. Sekaan laitan mitä milloinkin kaapista löytyy. Nyt löytyi juureksia, persiljaa ja tilkka kermaa. Mutta yhtä hyvin voit käyttää vaikka nuudeleita, kasviksia, eri yrttejä, chiliä, kookosmaitoa tai sitten tehdä keiton ihan kirkkaana. Mun reseptien mitatkaan ei ole kauheen tarkkoja, kun teen aika tuntumalla näitä ruokia, mutta anna mennä vaan, fiiliksellä.

Tällä kertaa tuli tällainen, jota syödään taas muutama päivä.

The Kanakeitto

  • 5-6 isoa perunaa
  • 4 porkkanaa
  • pala lanttua
  • pala purjoa
  • pala paprikaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 500-700g suikaloitua broileria (maustamaton)
  • 2-3 l vettä (reilu puolet kattilasta)
  • 1 knorr kanafondiannos 
  • loraus kermaa tai kookosmaitoa
  • kookosöljyä (tai oliiviöljyä, paistamiseen)
  • merisuolaa
  • pippuria
  • currya
  • korianteria tai persiljaa
  • paprikajauhetta
  • chiliä tai muita mieleisiä mausteita 

Kattilaan vettä, reilusti puolilleen ja anna kiehua. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset, sekä suola ja fondi. Kiehuttele noin 15 minuuttia. Paista pannulla kookosöljyssä broilerit ja sipulit, curry, sekä muuta mausteet. Lisää broilerit, kerma/kookosmaito, sekä korianteri/persilja keittoon. Kiehauta ja anna vetäytyä hetki.

 Nauti vaalean leivän kanssa.

- Anette - <3

comments powered by Disqus