wanhanajan resepti

Jo tuoksuu Joulu

Tämä joulukuinen sunnuntai kotoillaan flunssan kourissa. Mutta koska en osaa olla paikoillaan, oli pakko tarttua essuun ja häärätä pientä joulupuuhastelua. Kaivoin edesmenneen isomummun reseptin esiin ja ryhdyin jälleen, jokajouluiseen tapaan, piparitaikinan loihdintaan. Tällä yli 100- vuotisella reseptillä tulee maailman parhaat joulupiparit. Niin maistuvat, ettei niihin sokerikuorrutteita tarvita, eikä kuulukaan.

Nyt jaan aarteeni teille, olkaapa hyvät.

Ruskeat Piparit

  • 2dl siirappia
  • 3dl sokeria
  • 2tl jauhettua neilikkaa
  • 2tl jauhettua inkivääriä
  • 2tl jauhettua kanelia
  • 2tl jauhettua kardemummaa

Ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa hetki sekoittaen.

  • 375g voita

Lisää voi kuumaan maustekeitokseen ja anna jäähtyä.

  • 2 pientä munaa
  • 0,35 dl kermaa (1/4 osa kahvikuppia*)
  • 1rkl soodaa
  • 12,5 dl vehnäjauhoja (750g*)
  • 1,43 dl perunajauhoja (100g*)

Lisää jäähtyneeseen seokseen munat, kerma, jauhot ja sooda. Anna taikinan tekeytyä viileässä ainakin seuraavaan päivään.

Varo yöllisiä piparitaikinavarkaita, taikina on kokuttavan herkullista!

Kauli ja muotoile mahdollisimman ohuita pipareita ja paista 200 asteessa.

vinkki

Kauli taikinaa kylmänä, sisältää niin paljon rasvaa että hajoaa helposti, mutta siksipä ovatkin suussasulavia.

*) alkuperäisen reseptin mittayksikkö

kiehauta mausteet, sokeri ja siirappi  sekoita joukkoon voi ja jäähdytä  sekoita jäähtyneeseen seokseen munat lorauta kerma joukkoon jauhot ja sooda sekaan sekoita hyvin yöksi viileään (piiloon) lepäämään

Joulun odotus on parasta aikaa, pieniä puuhasteluja ja tunnelmaa - omaan tahtiin ja tyyliin, muista nauttia kaikista hetkistä <3

havunoksien huumaava tuoksu tuo joulun tunnelmaa
Tunnelmallista 2. Adventtia
comments powered by Disqus