elämä

Onneksi aina voi aloittaa alusta ja muita ura jupinoita

Lähestyttyäni 25 ikävuotta huomasin siirtyväni niin sanotulle "kun pitäisi olla olevinaan jotakin" ikäkaudelle. Tiedättekö, se on se aikakausi elämässä kun ikäluokkasi LinkedIn alkaa täyttyä jos jonkinmoisista titteleistä. Osalla opiskelut ovat takanapäin ja ovat alkaneet tuottaa hedelmää. Huomaat ikäistesi siirtyvän yhä loistelijaammilta kuulostaviin työtehtäviin, sellaisiin joidenka ajattelit olevan ajankohtaisia vasta n 10 vuoden kuluttua, jos edes silloinkaan. Samalla kelaat taaksepäin omaa elämääsi, olenko toteuttanut niitä asioita joista olen haaveillut? Mistä edes haaveilen? Mitä edes ylipäätään elämältä haluan? Kaiken piti olla selvää, mutta eihän se elämä niin mene. Viimeinen vuosi on ollut tähän astisista vuosista koettelevin. Jos vuotta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla se olisi hakuammuntaa, kirjaimellisesti.

Kun pitäisi niin kovin olla jotakin, mitä siitä voikaan seurata. Itselläni hakuammunnan seurauksena mm: työpaikan vastaanotto aivan eri alalta. Kokeilua. En kadu tuota aikakautta elämässäni, sillä sen perusteella opin  mihin suuntaan jatkossa haluan elämääni viedä ja millaisten asioiden parissa työskennellä. Lisäksi opin sen, että titteleiden perässä on turha juoksennella. Titteli ei kerro konkreettisesta työstä vielä yhtään mitään. Siitä mitä ihan oikeasti teet sen kahdeksan tunnin työpäiväsi ajan. Opin, että joskus riskinotto kannattaa. Jos jokin asia ei tunnu omalta, eikä hyvältä tai se ei vastaa arvojasi on turha jäädä paikoilleen junnaamaan. Elämä kyllä kantaa ja voi tuoda eteesi mahdollisuuksia joita et koskaan voinut kuvitella. On vain osattava kuunnella omaa intuitiota, mitä sillä on sanottavanaan. Opin, että kuulun niihin jotka tarvitsevat tekemisilleen merkitystä. Niin naivilta kuin se voikaan kuulostaa, mutta se on minulle yksi väylä kohti täyttymyksellisempää elämää ja avain tasapainoisempaan arkeen. Elämä on täynnä valintoja. 

On hieno tunne herätä aamuisin ja kokea tekevänsä itselle merkityksellistä asiaa, tuntea sydämmessään että nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan. Ei, eivät urakriiseillyt edelleenkään ole loppuneet. Edelleen ne nostavat aika ajoin päätään ja saavat pohtimaan nykyistä elämää, mutta nykyisin kriiseillyt suuntautuvat positiivisesti oikeaan suuntaan, terveysalalle. Silläkin puolella kun tuppaa olemaan niin paljon erillaisia vaihtoehtoja. Onneksi tässä on elämä aikaa oppia ja tulla yhä paremmaksi terveysalan ammattilaiseksi, olipa suuntauminen tuolla alalla mikä tahansa. 

Instagram: hannekristiina