DIY

Huiii, mie bloggaan!

Mie olen Minna.

Mie. Ite.
En oo enää sinisilmäinen.

En vois kuvitella olevani joku muu vaikka matka miuksi onkin ollu pitkä ja mutkikas, kivinenkin. Mie olen keski-ikäinen, ihan huomaamatta huiskista vaan on aika karannut sinne saakka, vaikka vasta äsken laukoin lapsena laitumilla, nyt yhtäkkiä oonkin täysin tavallinen itäsuomalainen liki viiskymppinen akka Joensuun kupeesta ja asun metsässä vaaran kupeeseen juurtuneena vanhassa talossa, jossa ei usein toimi mikään. Olen mie kerran asunut niinkin etelässä kuin Lappeenrannassa, mutta elämä hevosenkarsinaa pienemmässä kopissa ei ollut sit miun juttu. En mie missään putkassa ollut vaan nuorena ravitallilla töissä ja asumus oli sähköpääkeskuksen takakoppi.

Mie halusin kotiin, sinne missä virtaa Pielisjoki. Mie lähen Pohjois-Karjalaan!

Pielinen. Kotivesi.

Eiiiii pitänyt kylläkään sotkeentua vanhoihin polkuihin vaan esitellä itsensä, sillä ilokseni ja suureksi ihmetyksekseni tulin valituksi So-Up blogiyhteisöön ja olen varsinainen kumiankka joutsenten joukossa, sillä voi ihanuus miten upeita ja kauniita ihmisiä tässä yhteisössä onkaan! No menee siellä seassa ehkä yks tämmönenkin, sillä muistaakseni jossakin kouluaineessa aina poikkeus vahvisti säännön. Olen unohtanut mikä aine se oli. Mietin, tuleeko jo dementia tai alzhaimer. Ei vielä! Pitää ehtiä tekemään niin monta juttua ettei nyt saa unohtaa miten koneella neulotaan, josta pääsenkin näppärästi aasinsiltaa pitkin varsinaiseen aiheeseen, jota blogini pääsääntöisesti tulee käsittelemään.

Käsitöitä. Elämää maaseudulla.

Luonnon omat värit tuottajina suomenlampaat.

Olen aina näpräillyt kaikenlaista käsillä. Viisvuotiaana jo piti ommella polkukoneella peukalosta läpi ja leikata saksilla kankaanpaloista nukeille hameita. Käsitöihin kiinnostus lienee jokin geeniperimän aiheuttama oikku, sillä ukki kyllä teki hevosille länkiä ja tuohitöitä, mutta muita käsityöimmeisiä en kummaltakaan puolelta sukua tiedä. Ja kai sitä voisi tehdä jotain hyödyllisempääkin kuin neuloa villasukkia mutta mie tykkään käsitöistä.

Tällä hetkellä omistan 11 neulekonetta, neljä ompelukonetta ja kaksi saumuria sekä ketlaajan. Ja vintillisen lankaa. Ja liian lyhyet päivät.

Ensin oli innostus. Ja sitten Eva.
Hei neulotaanko jotain?

Tuu mukaan miun blogin lukijakuntaan, sillä tää on mullekin uusi juttu ja en tiiä mitä tästä tulee mutta luvassa on ainakin päiväkirjatyyppistä ajatuksenvirtaa ja käsityöjuttuja laidasta toiseen. Ohjeita en lue itekään koskaan mutta yhen ohjeen voin aina antaa, Tie Ite Parempi!

comments powered by Disqus