DIY

Sunnuntain saumurointeja

Mie en tykkää vaatteiden ostamisesta. En sitten tippaakaan. En sen enempää vaatekaupoista kuin verkkokaupoistakaan. Tai saattaisin vaikka tykätäkin mutta koskaan en löydä m-i-t-ä-ä-n. Mikään ei sovi, tai mie en sovi mihinkään. Hermo menee jo pelkästä ajatuksesta, että pitäis lähteä kauppoihin shoppailemaan ja sovittelemaan päälle pantavaa! Ennemmin meen vaikka hammaslääkäriin. No ehkä en kuitenkaan, mut aika samoissa mittakaavoissa nämä kaks asiaa kulkee innostuksen asteella mitattuna.

Ostan vaatekaupoista viimeisen pakon edessä, eli kun entiset ei enää pesukoneesta ehjänä tule, lähinnä farkkuja, leggingsejä ja teepaitoja. Mustaa tietenkin.

Jokaikinen kerta, kun eteen tulee tilanne, että vaatekaapista pitäisi löytyä jotain muuta kuin farkut ja se kulunut musta teepaita, menee kirjaimellisesti sormi suuhun, sillä eipä se garderobi muuksi muuta vaikka kuinka kaapin ovea aukois tai istuis netissä surffailemassa verkkokaupoissa. Hyvin usein ei tuotekuva ja varsinainen tuote vastaa toisiaan ja kokovalinta menee joka kerta metsään. Pääsääntöisesti kuulun siis siihen kirottuun sakkiin, joka tilaa verkkokaupasta läjän vaatteita ja palauttaa niistä 90 prosenttia.

Olen tosi pahoillani ja kumminkaan en ole. Aika monta kertaa etenkin hikipajavaatteet varsinkin on varsinaista kuraa, kangas ihan jotain muuta kuin kuvauksen perusteella oletti. Ja sit kun akan malli on keski-ikäistynyt lyhyt keskivartalopötkylä niin mitäs sitten tehdään, kun pitäis olla edes jollain lailla siisti ja edustava vaatetus vaikkapa häihin tai hautajaisiin?

No sit tehdään ITE!

Tarvitaan saumuri.

Ikivanha Bernette 334D saumuri.

Tarvitaan kangasta ja kaavat. Ite piirtelen kaavoja useinkin vanhoista vaatteista, semmoisista missä on mukava olla, vararengasta ei kiristä eikä napa vilku. Sitten vaan valitsen kivan kankaan, leikkaan paloiksi ja huristelen saumurilla valmiiksi.

Kaavat vanhasta paidasta raksamuoville piirrettynä ja kangasta jostain omasta jemmasta.

Hurauttelin juuri parit puserot vanhan puseron mallin mukaan raksamuoville piirretyllä kaavalla ja kangaskauppaankaan ei tarvinnut lähteä kun kaivelin vähän omia varastoja, hamsteritalous oli tässä kohti ainoastaan postitiivinen asia. Innostus lähti yhdestä onnistuneesta vaatteesta, sillä takuulla olin onnistunut kun siippa tuumasi, että hyvännäköinen paita. Miulle se riitti oikein hyvin.

Pari paitaa mallistosta Ei Oo Mitään Päälle Pantavaa.

 

Pallopaita lycraa, tummansininen collegea, pikkukukka puuvillaa, mustavalkoinen viskoosia, raitapaita trikoota, harmaa jotain neulosta. Kaikki samalla mustalla saumurinsaumalla ja käytössä kaksi erittäin simppeliä kaavaa. Ainoa ompelukonesauma on kaula-aukon käänteessä.

Otsikkokuvan tekeleestä valmiiksi vaatteeksi.

Nuin.

Sunnuntain voi viettää saumuroimalla ihan helposti.

comments powered by Disqus