So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Väsyttääkö? Vinkkejä pirteään arkeen

Oletko väsynyt aamuisin ja kaipaisit piristystä päivään? Tarvitsetko arkeen extra boostia?

Minä tarvitsen. Kun aamulla ei meinaa jaksaa nousta, olen hakenut motivaatiota aamujuomasta. Kun työpäivä alkaa tuntua pitkältä, käteni hapuaa nopeaa energia fixiä. Vielä kun pitäisi jaksaa vääntää se viimeinen koulutehtävä, nopea shotti auttaa virittäytymään flow-tilaan nopeammin.

Esittelen tässä postauksessa, mistä olen helpotusta ja piristystä arkeen etsinyt :)

Aamuvesi

Aamut ovat luovaa aikaa, ja siksi olisikin hyvä herätä mahdollisimman aikaisin. Joskus paras motivaattorini nousta ylös on kupillinen kahvia tai jokin muu arjen aamua piristävä juttu. Viime viikkoina olen kokeillut Aamuvettä, joka nautitaan nimensä mukaan voimia elvyttämään heti aamusta, esimerkiksi vatsaystävällisempänä vaihtoehtona kahville. Väri on vihertävä ja maku metsäisen raikas ja sitruunainen.

Aamuisin tykkään kyllä myös juoda kahvia, ja viime talvena kokeilinkin tällaista pakurikahvia, joka jo nimeltään motivoi heräämään aikaisin. Maku oli huippu, kun kahvin valmisti pressopannulla.

Guarana

Guarana-juomat ovat myös oivia aamukahvin sijaisia. Guarana on luonnollinen piriste, jota käytetään muun muassa energiajuomissa. Guorana on kofeiini, mutta sen vaikutus on erilainen kuin esimerkiksi kahvin kofeiinilla. Guaranan kofeiini ei pärähdä hervottomana, pistä mahaa sekaisin tai laita käsiä tärisemään. Sen sijaan guarana ylläpitää virkeyttä koko päivän tasaisesti. Siitä saa pikaista boostia aamuun.

Itse en kuitenkaan tykkää juoda sokeroituja energiajuomia, joten päätin testata guarana-jauhetta. Jauhetta voi laittaa pelkkään veteen (aika puinen maku, mutta ei huono), smoothieen tai vaikka suklaaseen. Suklaa on mun lemppari, ja teenkin sitä usein itse, joten tätä on helppo lisätä mihin tahansa ohjeeseen muutama teelusikallinen. Tummassa suklaassa on myös kofeiinia, ja sillä on piristävä sekä mielialaa kohentava vaikutus :)

Ampullit

Ampulleja kuvataan tietokonetyöläisen kognitiivisten toimintojen boosteriksi. Nämä on siis kuin minulle tehtyjä kun istun koneella suurimman osan päivästä :) Nämä sisältävät myös em. guaranaa sekä propolista eli mehiläisten kittivahaa. Vaha on luonnon oma antibiootti, joka mm hoitaa flunssan oireita. Ampullit sisältävät myös ginsengiä, joka tehostaa henkistä ja fyysistä suorituskykyä, parantaa muistia sekä tehostaa verenkiertoa (kiinalaisen lääketieteen mukaan chi'ta, elinvoimaa).  Sekoita ampullin sisältö shottilasilliseen vettä ja piristävä vaikutus on taattu.

Gojimarjat

Kuivatuilla gojeilla on paljon terveysvaikutuksia sekä piristävä vaikutus. Nämä ovat olleen nopea energia fixini, kun on pitänyt jaksaa vielä viimeiset tunnit työ- tai koulutehtäviä. Ne maistuvat hyvältä ja olenkin syönyt niitä myös karkin korvikkeena :)

Gojimarjoja saa irtokarkkiosastoilta, tavallisista marketeista tai vaikkapa ruohonjuuren verkkokaupasta. Myös nämä raakasuklaapäällysteiset ovat aivan ihania (ja kuten edellä mainitsin, raakasuklaalla on myös paljon hyviä, piristäviä ja kognitiivisia kykyjä parantavia vaikutuksia).

Ekstra pirteyttä päivään:

Listataan tähän vielä arkeen extra buustia tuovia juttuja:

  • Aamujooga
  • Koirien (tai muiden eläinten) halailu
  • Hieronta (kokeile pää, niska tai akupistehierontaa)
  • Piikkimatolla makaaminen
  • Välitauko jumppa (käsillä-/päälläseisonta, punnerrukset, leuanvedot..)
  • Powernap (piristävä juoma ja sitten 20min päikkärit) tai lupa unohtua hetkeksi unelmiin

Osan tuotteista tarjosi Ruohonjuuri