So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

juoma

Inkiväärishotti ilman keittämistä + muut vinkit flunssaan!

Vältä flunssa joka aamuisella inkiväärishotilla

En ole sairastanut flunssaa vuoteen. Käytän näitä vinkkejä, joista tässä postauksessa kerron, parantamaan omaa vastustuskykyäni luonnollisesti.

Nämä ovat myös todella hyviä keinoja vähentää flunssan oireita ja pituutta, jos sinulla jo sellainen sattuu olemaan!

hely herranen, hely, hely marleena, so-up, inkiväärishotti, inkiväärishot, inkivääri, flunssa, lääke, kotihoito, vinkit, auringonhattu, uute, luontaishoito, luontaistuote, tiikeribalsami, sairaana, kipeenä, kipeänä, hoito, lääke, vicks, ilman keittämistä, raaka, sitruuna, itse tehty, limonadi, limppari, resepti, helppo, ohje, höyryhengitys, yskä, kurkkukipu, hunaja, c-vitamiini, appelsiinimehu, sitruuna

Inkiväärishotti ilman keittämistä

Juon usein inkiväärishotteja, sillä inkiväärillä on paljon terveysvaikutuksia. Se toimii muun muassa kipu- ja pahoinvointilääkkeenä sekä vähentää tukkoisuutta. Jos siis on vatsaflunssa tai muuta pahoinvointia, inkivääristä saa apua!

Jos ei muuta niin ainakin aamut alkaa piristävällä tavalla! Joskus lisään shottiin cayannepippuria antamaan ekstra-tulisuutta, joskus appelsiinimehua, jotta saan lisä C-vitamiinit, joskus omenamehua tuomaan ihanaa makua ja joskus kurkumaa, sillä se vähentää tehokkaasti tulehdustiloja. Voit tuunata inkiväärishottiasi loputtomiin, mutta tässä yksinkertaisin perusohje.

Raaka inkiväärishotti

  • 1 sitruuna

  • 1-2 palaa inkivääriä

  • 7-10 dl kylmää vettä

Kuori sitruuna ja inkiväärit. Itse kuorin sitruunan ihan leikkaamalla kuoren veitsellä, en poista edes siemeniä. Inkiväärin kuorin kuorimaveitsellä. Laita tehosekoittimeen, lisää vesi. Anna pyöriä tehosekoittimessa täysillä minuutti.

Kaada neste siivilän läpi

Kaada neste siivilän läpi astiaan, voit auttaa nestettä tippumaan haarukalla sekoittaen. Jäljelle jäänyt mössö heitetään pois. Kaada tippunut neste kannuun ja juo shotti joka aamu, niin kauan kuin juomaa riittää. Säilytä jääkaapissa.

hely herranen, hely marleena, hely, tie sydämeen, blogi, blogit, so-up, inkivääri, inkiväärishotti, flunssa, parantaja, kotihoito, ilman keittämistä, helppo, kotikonsti, vältä, pöpö, parane, nopeasti

Lyhennä flunssan aikaa ja vähennä oireita auringonhattu-uutteella

Jos tunnen minkäänlaista tukkoisuutta tai flunssan oiretta lisään inkiväärishottiini auringonhattu-uutetta*. Auringonhattu-uutteen on todettu vähentävän flunssan oireita ja sen kestoa. Se on tärkeää ottaa heti kun tuntee minkäänlaisia oireita, se auttaa parhaiten alkuaikana. Myös punahattu-uutetta* suositellaan flunssan ennaltaehkäisyyn.

Tiikeribalsami ja höyryhengitys

Toinen tuote, jota käytän tukkoisuuteen on tiikeribalsami*. Se on kuin luontaistuotteiden Vicks'iä. Sitä voi hieroa rintaan tai nenän alle. Joskus sekoitan sitä pienen määrän kuumaan veteen ja hengitän vesihöyryä pää pyyhkeen alla.

Runsaasti nesteitä, vähemmän kiinteää ravintoa

Flunssan aikana voi olla hyödyllistä paastota. Kun pöpöt iskee ruokahalu muutenkin laskee, sillä ruoansulatus vie paljon energiaa, jota elimistö tarvitsee pöpöjen tappamiseen.

Kaikki tietää, että sairaana pitää juoda paljon nesteitä. Vesi ei maistu, mutta älä kuitenkaan osta kaupan limonaateja vaan tee oma sitruunasta ja hunajasta.

Helppo itsetehty limonadi ohje flunssaan ja oksennustautiin: sitruunaa, hunajaa ja kiehuvaa vettä

Pese sitruuna. Pilko sitruuna viipaleiksi ja laita kannuun, voit vähän survoa sitä, jotta mehut irtoaa paremmin. Lisää pari ruokalusikallista luomuhunajaa ja kaada kuuma vesi päälle. Sekoita. Saat kuuman flunssalimonadin! Hunaja tappaa bakteerit, auttaa kurkkukipuun ja yskään, sitruunasta saat c-vitamiinia, b-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Huippu lääkejuoma!

oksennustauti, tauti,hely, hely marleena, hely herranen, inkivääri, inkiväärishotti, tie sydämeen, blogi, so-up, reseptit, flunssa, flunssalääke, kotihoito, vinkit

Vampyyrien ja pöpöjen karkottaja valkosipuli

Kipeänä ei tarvitse mennä töihin eikä ihmisten ilmoille, joten voit huoletta vetää raakana valkosipulia, se tappaa pöpöt!

Hely herranen, tie sydämeen, ruoka blogi

On ok tarvita ja pyytää apua muilta

Muista lepo

Älä unohda sitä tärkeintä, eli lepoa. Pyydä apua ystävältä, älä lähde itse apteekkiin. Vaikka asumme näinkin itsenäisessä maassa kuin Suomi, on ok tarvita ja pyytää apua muilta. Sinun tehtäväsi on nyt levätä ja hoitaa itsesi kuntoon.

Nuku. Jos ei nukuta, kuuntele rauhoittavaa musiikkia silmät kiinni vuoteessa.

Jos päässä pyörii liikaa asioita mitä tulisi hoitaa, kirjoita ne to-do listalle ja päästä niistä sitten irti. Palaat listaan sitten kun olet terve.

Tsemppiä toipumiseen!

inkiväärishotti, shotti, lääke, flunssaan, flunssainen, olo, väsynyt

 

* Postaus sisältää markkinointilinkkejä *