So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Heinäkuun suosikit

Heinäkuun suosikkeja olivat pääruokina Riisi ja kana sekä Karjalanpaisti ja snack-ruokana Valkosipuliruistikut. Lisäksi Vegaanipupu julkaisi oppaan kuinka saada Kotiruoasta ravintolatyylistä. Pitkään luetuin juttu on ollut Inkiväärishotti, joten laitan senkin vielä tähän listalle :)

 

Paistettu riisi ja "kana"

Helppo pääruoka. Riisin ja soijapalat voi keittää yhdessä, mikä helpottaa kokkaamista. Itse keitin riisin "riisipusseissa", eli annospusseissa, joissa ne tulivat valmiina, joten soijapalat oli helppo erotella riisistä keittämisen jälkeen.

vegaani, helppo, resepti, vegaaninen, kana, riisi, soijapala
Paistettu riisi ja "kana"

 

Valkosipuliruistikut

Tämä herkku sopii illanistujaisiin oluen kanssa mainiosti. Perinteistä naposteluherkkua mm. Baltiasta, Venäjältä ja ilmeisesti Saksassakin näitä Oktoberfesteillä nautitaan. Itse söin näitä ensimmäistä kertaa vuosia sitten Vilnassa, Liettuassa. Sen jälkeen teinkin näitä usein kotona ja fiilistelin Vilnan vanhankaupungin tunnelmaa. <3

ruisleipä, ruistikut, olut, olutsnack, snack, vegaani
Ruistikut

Karjalanpaisti

Tässä reseptissä pääsin testaamaan Vegon kasvisfileitä, jotka todellakin ilahduttivat yllättävästi. Ja koska Vegaanipupu on Joensuusta, onhan pakko kokeilla myös perinteistä Karjalaista ruokaa.

karjalanpaisti, vegaaninen, kasvissyöjä, resepti, ohje,
Karjalanpaisti

Inkiväärishotti

Pitkään suosituin blogipostaus on ollut yllättävä: Inkiväärishotti. Tässä muuten ihan randomisti vielä video minusta maistamassa tätä ensimmäistä kertaa mehubaarissa, mukana myös äiti ja sisko:

inkivääri, inkivaari, shotti, shot, inkiväärishotti, juoma, inkiväärijuoma
Inkiväärishotti herättää

Lopuksi vielä vinkkejä siitä kuinka saa ruokaan ravintolafiiliksen: TÄSSÄ!

Ja muistutus vielä Ravintolapäivästä 20.08, jolloin on mahdollisuus päästä illallisvieraaksi hemmoteltavaksi Vegaanipupun pöytään. Tässä linkissä ohjeet.

Palataan pian <3 toivoo Vegaanipupu