So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

markkinat

Kansainväliset markkinat Vegekojulla

Kansainväliset markkinat järjestetään joka vuosi myös täällä Joensuussa. Se on oikea ruokataivas, täynnä herkkuja joka kolkasta ja tänä vuonna siellä on myös vegeille oma kojunsa. Koju on suomalainen, yllätys yllätys. Suomi onkin ollut hieno esimerkki maa muille maille, vegaanituoteläpimurroillansa.

Anyways, Vegaanipupu testasi Vegekojun soija-kanawrappia:

wrap, tortilla, soija, kana, vegaani, vegaaninen, kansainväliset markkinat
Soija-kana wrap

Kojulla oli melkoisen tyhjää kun menin kassalle. Ei jonoa, hyvä siis minulle, Vegaanipupu ajatteli. Toisaalta hieman epäilyttävää, sillä kaikkialla muualla oli aika paljon jonoa siihen aikaan aamupäivästä. Mutta ehkä vegaaninen wrap ei vedä puoleensa niin paljon yleisöä vielä Joensuussa. Pupu tilasi kassalta soijasta tehdyn kanawrapin, joka maksoi 7 euroa.

- Kuinka soija-kana valmistetaan? Valmistatteko sen itse? Vegaanipupu kysyi.

- Teemme sen soijarouheesta ja meillä on siihen oma maustesekoitus, myyjä vastasi. Hmm, outoa.. sanoiko hän että soijarouheesta? Tuote näytti aika lailla OUMPH-maiselta, tai niiltä uusilta soijasuikaleilta, joista tein possuwokkia ihan vastikään, vaikea uskoa että se olisi tehty soijarouheesta, Vegaanipupu ajatteli. Ehkä myyjä sanoi väärin. Tai sitten heillä on jotkut omat erikoiset menetelmät joilla soijarouheesta saa tehtyä suikaleita.

Noh anyways, Vegaanipupu pyysi tuotteen mukaan ja lähti kotiin maistelemaan. Se oli oikein hyvää. Siinä oli siis tortilla lätty, jonka päälle oli laitettu vegaanista kanaa, couscousia, salaattia, kikhernettä, salsaa ja majoneesia (kai).

Tortillaa ei ollut helppo syödä, ei ainakaan ihan yhtä helppoa kuin Hesburgerin hyvin pakatut tortillat, mutta kyllä se upposi. Ja salsa oli erityisen hyvää. Arvosana: 3/5 eli kokeilunarvoista! Markkinat on vielä huomisen eli sunnuntain täällä, ja ensi viikolla sitten Kuopiossa.

vegaanipupu, tortilla, kana, vegaaninen, vegaani
Pupu syö tortillaa