So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

aasia

Kevätkääryleet

Aasialaiset kevätkääryleet ovat kevyt välipala. Lisäksi niiden tekeminen on terapeuttisen rauhoittavaa. Vietnamilaista riisipaperiarkkeja löytyy isoimmista marketeista ja etnisistä kaupoista. Ne säilyvät pitkään kaapissa, jos et tee kaikkea kerralla (etkä todennäköisesti tee, sillä pakkauksessa on paljon arkkeja).

Tekeminen on yksinkertaista. Valmista itsellesi sopivat täytteet pilkkomalla ne suikaleiksi. Itse pidän kurkusta, tomaatista, avocadosta, riisinuudelista ja Tartex-tahnasta täytteenä. Lisäksi voi käyttää porkkanaa, sieniä, salaattia tai mitä tahansa mitä itse tykkäät syödä.

Rullaaminen tapahtuu kastamalla riisipaperiarkki kädenlämpöiseen veteen noin 30 sekunnin ajaksi. Nosta arkki työalustalle, aseta täytteet rullan keskelle alaosaan ja aloita rullaaminen. Nosta alaosa täytteiden päälle, sitten sivut ja jatka rullaamista loppuun asti. Kuin tortilla:

Nosta sitten jääkaappiin vähän vetäytymään ja valmista kastike. Lämmitä kattilassa

  • 1 dl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria

Ja tarjoa lämmin kastike kevätkääryleiden kanssa. Jos haluat kääryleistä näyttäviä, leikkaa ne keskeltä kahtia ja asettele niin, että täytteet näkyvät kauniisti. Ruokaa silmille ja suulle! Kivaa rullausta toivottaa Vegaanipupu <3