So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

energia

Avaa chakrasi - ole vihdoin vapaa!

Chakrajärjestelmä on vanhaa joogafilosofiaa, mutta tietoisuus niistä ja niiden käytöstä parantamisessa on lisääntymässä kaikkialla. Chakrat ovat energiajärjestelmä, joka kuvaa kuinka energia virtaa kehossamme, yhdistäen sen mieleen. Chakrat on hyvä tuntea, sillä jos ne ovat epätasapainossa eli jos energian virtaus estyy, ilmenee psyykkisiä ja fyysisiä oireita, jotka hankaloittavat elämäämme. Mutta kuinka oikein avaamme chakramme?

Energia kehossamme

Kehossamme virtaava energia antaa meille voimaa elää ja toimia. Chakrat ovat energiakehon energiakeskuksia. Ne eivät ole sen kummempia kuin akut, joita teknologiamme tarvitsee. Kuten emme näe energiaa, joka akkuihin ladataan, emme näe kehomme energiaa, vaikka voimme sen tuntea.

Akkuihin ladataan sähköenergiaa, jotta ne voivat toimia virtalähteenä laitteelle esim. älypuhelimelle, hardware, joka sisältää ohjelmia ja sovelluksia, software. Meidän kehomme on kuin tuo hardware ja mielemme software. Energia (spirit, henki) yhdistää kehon ja mielen, hardwaren ja softan, toimii niiden kahden välillä, viestien välittäjänä. Energian keskuksena toimii chakra. Chakrakeskuksessa energia vastaanotetaan, varastoidaan, pidetään liikkeessä, ilmaistaan ja vapautetaan taas eteenpäin. Chakrajärjestelmä on vanhaa tiedettä. Umpirauhasia pidetään chakrojen fyysisinä ilmentyminä. Energiatukos johtaa oireisiin ja sairauksiin, jotka voivat ilmetä niin psyykkisinä kuin fyysisinä. Alla on lista chakroista ja miten niiden tukokset saattavat ilmentyä.

Liike vaatii energiaa ja liike luo energiaa

Energian vapaa virtaus on avain parantumiseen

Chakrat voivat olla epätasapainossa tai "tukossa", kuin pato, joka estää veden virtauksen. Kehomme onkin 70% vettä ja vedenkin on todistettu muodostavan kauniita muotoja, silloin kun se ladataan positiivisella energialla esimerkiksi sanomalla sille 'Olet kaunis' ja epämuodostuneita muotoja, kun se ladataan negatiivisella energialla esimerkiksi sanomalla sille 'Olet typerä'- uskomatonta mutta totta! (katso video)

Olet juuri siellä missä sinun kuuluukin olla

Haluan muistuttaa, että yhtä ainoaa oikeaa tapaa 'avata chakroja' ei ole eikä niitä voi pakottaa auki ennenaikojaan. Elämä heittää tilaisuuksia eteen jatkuvasti, jotta voisit löytää tasapainon. Tasapainottelu on kuitenkin jatkuvaa, se on elämäntapa. Muista, että olet juuri siellä missä sinun kuuluukin olla! Voit tehdä mitä tahansa sinulle sopivaa harjoitusta, ja niin meidän jokaisen kuuluukin kulkea omaa tietämme. Jos kuitenkin olet lukenut tänne asti, ehkä tämän tekstin löytämisellä oli tarkoitus. Voit kokeilla esimerkiksi näitä vinkkejä:

Tasapainoa ja energian virtausta edistää:

 • energiahoidot (hoitajan tai itse tehtynä), reiki

 • tiedostava ja vapauttava liike: esimerkiksi jooga, tanssi

 • ajanviettäminen luonnossa, jopa luontokuvien ja -videoiden katselu, luontoäänien kuuntelu
 • terveellinen ruoka, joka on rakkaudella tehty ja tietoisesti syöty
 • lepo ja lupa hengähtää, vain olla
 • positiivisten tuntemusten (rakkaus, kiitollisuus) parantava voima
 • minkä tahansa tunteen hyväksyminen (etenkin negatiiviset: kateus, suru...) ja ulospäästäminen
 • musiikki, josta sinä henkilökohtaisesti tunnet saavasi energialatauksen
 • chakra-meditaatio, väriterapia, kristallit ja visualisointi
 • läheiselle avautuminen, tuen vastaanottaminen
 • oman totuuden ilmaiseminen ja eläminen arvojen mukaisesti, tinkimättömyys
 • yhteys korkeampaan voimaan meditaation, rukouksen, rituaalien ym avulla
chakrat, chakrojen tasapainottaminen, tasapaino, tasapainotus, avaaminen, parantuminen, healing, rakkaus, rakkauden parantava voima, vesi, vesikiteet, kauniit vesikuviot

Chakrat

Jokaisella chakralla on omat pääpiirteensä. On tärkeää edetä chakrojen avaamisessa alhaalta ylöspäin, sillä jos työstää vain ylächakroja jättäen alachakrat huomiotta ja näin kokee jonkinlaisen 'valaistumisen', se voi johtaa outoon erkaantumiseen tästä maailmasta, jossa elämme, tietynlaisessa illuusiossa elämiseen, jossa on sokea fyysisen maailman totuuksille.

muladhara, juurichakra, juuri, maadoittuminen, jooga, chakrojen avaaminen, avaus, turvallisuus, turvan tunne, oireet, epävarmuus, addiktiot, parantuminen, varjopuoli, varjominä, jung, paino-ongelmat, liikalihavuus, alipaino, pelkojen kohtaaminen

Juurichakra

Juurichakran väri on punainen ja elementti maa. Juurichakra on alin chakra ja toimii ikäänkuin kulhona muille. Siksi on tärkeää, että juurichakra on tasapainossa, sillä jos kulho on rikki tai sen kansi on kiinni, se vuotaa ylitse tai sinne ei pääse mitään. Juurichakra vastaa perustarpeista, selviytymisestä ja turvan tunteesta. 

Kun juurichakra on epätasapainossa koemme pelon tunteita (fobiat, tunnelukot), yksinäisyyttä, epävarmuutta, vaikeutta luottaa tai tehdä valintoja, ahdistuneisuutta, addiktioita, kontrollointia/mikromanagerointia ja voimavarojen/rahan/ruoan niukkuutta, köyhyyttä.

Tukkeutuneen juurichakran oireita ovat ala-selkä kivut, jalka-ongelmat, ummetus/ripuli, paino-ongelmat: niin liika- kuin alipaino.

Tasapainon saavuttamiseen käytetään pelon kohtaamista, shadow work (Jung), itsetunnon rakentamista, juurtumis/maadoitus meditaatiota ja joogaa sekä luonnossa vietettyä aikaa. Pelkojen ja oman varjopuolen kohtaaminen on pelottavaa, mutta pikkuhiljaa pelko hälvenee kun sen hyväksyy. Kun pelkoa vastaan ei taistele, se muuttuu. Uimataidoton, joka taistelee virtaa vastaan voi hukkua, mutta se joka menee virran mukana, kelluu. Joten hengitä ja anna asioiden tapahtua. Harjoittele luottamaan itseesi ja universumiin.

Nothing to fear but fear itself - Roosevelt

chakra, kuinka avata, meditaatio, chakrajärjestelmä, chakrat, umpirauhanen, umpirauhasjärjestelmä, seksuaalisuus, seksi, luovuus, sakraali

Sakraalichakra eli vesichakra

Vesichakra vastaa halusta, nautinnosta sekä luovasta voimasta ja sen väri on oranssi. Kun juurichakra-kulhomme on ehjä, täytetään se vedellä. Jos chakra on epätasapainossa, koemme seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia, häpeää, syyllisyyttä, riittämättömyyden ja epätoivon tunteita, vaikeuksia ratkaista ongelmia tai saada uusia ideoita, inspiraation puutetta ja tunteiden heittelyä.

Tukkeutuneen sakraalichakran oireita ovat munuaissairaudet, virtsainfektiot, hedelmättömyys, impotenssi, gynekologiset ongelmat, kuukautiskivut ja kierron ongelmat sekä alaselkä- tai vatsakivut.

Sakraalichakran tasapainottamisessa tärkeää on häpeän ja syyllisyyden kohtaaminen ja niistä ylitsepääseminen, anteeksianto (niin itselle kuin muille), keho-positiivisuus, oman halun kehittäminen (ota selville mitä haluat ja sano ei asioille joita et halua) ja itsensä ilmaisu kaikin keinoin: taide, tanssi, seksuaalisuus.

solar plexus chakra, chakrat, parantuminen, energiakeho, energeettinen, magnetismi, magia

Solar Plexus eli tulichakra

Tulichakra sijaitsee vatsamme kohdalla ja sen väri on keltainen. Se kuvastaa voimaa ja tulta sisällämme. Kun edellinen chakra on tasapainossa ja tiedämme mitä haluamme, tulichakra antaa meille voimaa toteuttaa halumme.

Epätasapainoinen tulichakra aiheuttaa pessimismiä, ahdistusta, voimattomuutta, vihaa, haluttomuutta, huonoa muistia ja keskittymistä. Tukkeutuneen chakran fyysisiä oireita ovat suolisto-ongelmat, pahoinvointi ja huono aineenvaihdunta.

Tulichakran tasapainottamisessa on kohdattava asioita, jotka ovat aiheuttaneet pettymyksiä ja voimattomuuden tunteita. Tärkeää on tunnistaa toimet, joita tekee, koska yrittää välttää voimattomuuden tunnetta, kuten liiallinen ruokailun kontrollointi tai mässäily. Tasapainottaminen vaatii terveen suhteen rakentamista ruokaan. Oman voiman takaisin ottaminen onnistuu esimerkiksi EFT-taputteluterapia tekniikan tai voima-asentojen avulla. Myös voimaannuttavan musiikin kuuntelu on hyvä tasapainottava tekijä.

sydänchakra, juurichakra, tulichakra, sateenkaarisoturi, sateenkaari, rakkaus, suru

Sydänchakra

Sydänchakraa hallitsee rakkaus ja sen suurin tukos on suru. Niin rakkaus ja suru kulkevat käsi kädessä. Sydänchakran avaaminen kuitenkin auttaa ymmärtämään, että itse rakkaus ei satuta, vaan kaikki mikä estää rakkautta, myös oman itsen pelko tuntea ja avautua rakkaudelle. Läheisen menettäminen aiheuttaa surua, mutta kun oivallamme, että voimme jatkaa poismenneen rakastamista, vaikkei hän enää ole läsnä, suru laimenee ja sydän täyttyy uudella toivolla. Jos kiellämme rakkauden, koska joku jätti/hylkäsi tai torjui meidät, täytämme aukon surulla ja katkeruudella, jolloin oikeastaan kiellämme tuon rakkauden itseltämme. Niin kauan kuin elämme myöntämättä aitoja tunteita, elämme ilman rakkautta, jolloin elämme tuskassa. Rakkaus ei ole vaihtokauppaa, rakkaus vain on.

Kun sydänchakra on epätasapainossa koemme suurta surua, tuskaa, yksinäisyyttä, katkeruutta, eristäytymistä itsestä ja muista. Fyysisiä oireita ovat verenpaine ongelmat, astma, keuhko- ja rinta-ongelmat.

Sydänchakran vihreä väri viittaa rakkauden parantavaan voimaan. Sen elementti on ilma. Hengitysharjoitukset ovat siis oiva työkalu tämän chakran tasapainottamiseen. Chakran tasapainottamisessa tärkeää on surun läpikäyminen (surun vaiheet), pettymyksistä irtipäästäminen, anteeksianto, rakkauden yltäkylläisyys, sellaisten asioiden tekeminen, joista todella nauttii, kiitollisuuden tunteminen ja yhteyden löytäminen omaan itseen (kokeile mirror work:ia, itsensä peiliin katsomista yhteyden luomistarkoituksessa).

Don't be afraid of love. Love doesn't hurt, denying it does. Love without limits and you will receive the love you give.

kurkkuchakra, puhuminen, itseilmaisu, pelko, jännite

Totuus- eli kurkkuchakra

Totuuschakra sijaitsee kurkun alueelle ja viittaa itsensä ilmaisemiseen ja oman totuuden mukaan elämiseen. Valheet ja valheellinen elämä tukkii kurkkuchakran. Sen epätasapainosta kertovat kommunikaatio-ongelmat (liian vähän puhuminen tai liikaa puhuminen), tunteiden ilmaisun vaikeudet, jännittyneisyys, keskittymisvaikeudet ja sosiaaliset pelot. Fyysisiä oireita ovat jatkuvat flunssat, niska-hartia-leuka kivut, vaikeudet äänentuottamisessa (änkytys jne) sekä hammas- ja iensairaudet.

Totuuschakran tasapainottaminen vaatii tunteiden hyväksymistä ja niiden ilmaisemista. Opettele sanomaan ei, jos et halua tehdä jotakin. Pidä ääntäsi ja mielipidettäsi tärkeänä sekä ilmaise se. Kuuntele mitä muut sanovat. Opettele keskustelemaan aidosti. Jos pidät laulamisesta, kokeile tehdä sitä enemmän. Opettele tunnistamaan totuutesi, tuntemalla onko se mitä sanot, yhteydessä kehosi tuntemusten kanssa (Pinokkio esimerkki). Tee niska, hartia venyttelyä ja hiero leukalihaksiasi. Listaa arvosi ja ala elää niiden mukaan.

Kolmas silmä eli valochakra

Kolmas silmä, kuudes aisti, sijaitsee otsassa ja se on korkeamman tietoisuuden edustaja. Sen virtausta estää illuusio: kuvitelma erillisyydestä. Valochakran tasapainottaminen vaatii oivallusta siitä, että kaikki on yhtä/yhteydessä, on olemassa kollektiivinen tajunta ja emme ole erillisiä muista ihmisistä, eläimistä tai muustakaan (kaikki on samaa ainesta).

kolmas silmä, valochakra, kuinka avata kolmas silmä, tietoisuus, korkeampi voima
Mikään ei ole sitä miltä näyttää

Epätasapainossa oleva valochakra aiheuttaa yliajattelua, painajaisia, neuroottisuutta, ennakkoluuloja, ja hukassa olemisen tunnetta. Fyysisiä oireita ovat päänsäryt, hius-, silmä- ja korvaongelmat.

Kun valochakra on avautunut intuitio ja selvännäkö voimistuvat. Omat haaveet ja niiden tavoittelu voi alkaa. Elämme hengellisempää elämää ja olemme läsnä hetkessä. Kolmannen silmän avaamiseen vaaditaan illuusion rikkomista, universumiin luottamista, opastetuksi tulemisen tuntemista ja suurta oivallusta.

Valitettavasti suurta oivallusta usein peittää suuri kipu ja tuska erillisyyden tunteesta (illuusiosta), joka on käytävä läpi, jotta yhteyden kaikkeen ja kaikkeuteen voi lopulta tuntea. Tässä vaiheessa meidän täytyy myös viimeistään nähdä itsemme kokonaan (palataan Jungin shadow workiin, varjominään). Emme enää tuomitse muita tai heidän tekojaan, vaan ymmärryksemme kasvaa. Emme erota muita itsestämme, vaan näemme jokaisessa osan itseämme. Valochakra on haastavaa avata ja se vaatiikin usein 'silmiä avaavan' kokemuksen.

Usein chakrojen avautuminen tapahtuukin kokemusten ja oivallusten kautta niin, että universumi tuo jokaiselle tarvittavat tilaisuudet tasapainottaa omat chakrat. Tilaisuudet ovat tilanteita, jotka 'triggeröivät' egosi. Näitä kutsutaan myös tornihetkiksi, sillä suuri voima on iskenyt salamalla torniin, joka nyt romahtaa. Uudelleensyntyminen vaatiikin sitä, että ensin vanha puretaan, jotta aletaan elää uuden totuuden mukaisesta elämää. Puhdistavien tulenliekkien jälkeen, fenixlintu nousee tuhkasta ja uusi elämä alkaa.

Kolmannen chakran avautumista voi helpottaa uusille ideoille avoimuus, oman intuition harjoittaminen esimerkiksi tarotin, numerologian, astrologian ja riimujen avulla, unientulkinta, erilaisista aiheista kirjallisuuden lukeminen ja asioiden tarkempi tarkastelu tuomitsemisen sijaan.

Kruunuchakra

Viimeinen chakra kuvastaa egosta luopumista, toisten todellisuuksien tuntemista ja oman 'korkeamman' itsen kohtaamista.

Pelkäämme rakastamiemme asioiden menettämistä, jos kruunuchakra on epätasapainossa. Emme tunne korkeampaa voimaa, henkisyyttä, tarkoitusta tai oikeaa polkua. Saatamme tuntea olevamme masentuneita tai elämme tunnekylmää analyyttista elämää, kärsimme toivonpuutteesta, sekavuudesta ja hallusinaatioista. Fyysiset oireet ilmenevät neurologisina sairauksina. Kruunuchakra vaikuttaa koko henkiseen, psyykkiseen (mieli) ja fyysiseen (keho) terveyteen.

kruunuchakra, avaa chakrasi
Kruunuchakra on yhteys jumalallisuuteen

Chakran avaaminen vaatii tämän maailman ja kaikkea mihin olet kiintynyt jättämistä, myös kehostasi ja rakkaista ihmisistä irtipäästämistä. Oivallat, että joudut päästämään lopulta irti kaikesta kuitenkin. Oivallat ettet ole 'kehosi', vaan se on pelkkä sielusi kulkupeli ja sielusi on tuhoutumaton.

Jotta avaat kruunuchakran, päästä irti materialismista, valmistaudu kohtaamaan ja hyväksymään oma kuolemasi tässä maailmassa ja olet tehnyt rauhan itsesi sekä maailman kanssa kun se päivä koittaa. Lopulta huomaat, että et voi menettää mitään, sillä sinulla on jo kaikki.

If you love something, let it go

Manifestointi

Kun chakrat ovat tasapainossa, ihminen tuntee itsensä, yhteyden muihin ja kontrolloi ajatuksiaan, tekojaan ja todellisuuttaan. Chakrojen avaaminen tapahtuu alhaalta ylöspäin, mutta manifestointi tapahtuu ylhäältä alaspäin. Manifestointi tarkoittaa ajatuksen, idean muuttumista fyysiseksi teoksi, tämän maailman tapahtumaksi. Manifestointia käytetään vetovoiman lain toteuttamisessa. Kun saat idean ja oivalluksen, se muuttuu ajatukseksi, jonka puhut ääneen. Puheesi vaikuttaa käytökseesi, käytös ympäristöösi ja manifestoit ideasi todeksi.