So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

pinaattikeitto

Pinaattilehtikaalikeitto ja päivitys Clean-dieetille

Kaksi viikkoa Clean-dieettiä takana ja on ollut onnistunut kokeilu yhtä pientä flunssaa lukuunottamatta. Oikeastaan flunssa iski kuin wrecking ball, eikä paastoaminen ollut vaikeaa kipeänä kun ei tehnyt mieli syödä muutenkaan. Pysyin kuitenkin dieetillä ja tähän asti muutamia lipsauksia on tapahtunut siellä täällä, mutta olen jatkanut urheasti eteenpäin. 

Olen huomannut:

 1. Onnekseni ei tee mieli niin paljon enää herkkuja. Olen leivosten ja karkkien sijaan syönyt muutamana päivänä jälkiruoaksi mansikoita, mangoa, vesimelonia, passion-hedelmää ja ananaskirsikoita. Viime viikonloppuna halusin herkutella ja päädyin näihin vaihtoehtoihin, jotka maistuvat kyllä aivan taivaalliselle. Aiemmin ajattelin, että ei kannata esim. ostaa ulkomaalaisia mansikoita, koska ne ovat täynnä tuholaismyrkkyjä tai säilöntäaineita. Asiahan voi olla näin, mutta loppujen lopuksi ne ovat silti parempi vaihtoehto kuin karkki (ehkä).
 2. Olen ollut pahalla tuulella. Johtuisiko sokerin vieroitusoireista? Välillä myös normaalia enemmän allapäin, mutta flunssakin toisaalta koetteli hermoja.
 3. Keitot ovat tuoneet talvi-iltoihin mukavan lisän. Pitävät lämpimänä pitkään ja tyydyttävät mielen.
 4. Tuore ruoka on helppoa tehdä, mutta voi viedä enemmän aikaa kuin prosessoitu ruoka. Dieetillä on kuitenkin oppinut sietämään nälkää, joten tuoretta ruokaa jaksaa odottaa, ja sitä jaksaa valmistaa, koska tietää, ettei nälkään kuole sentään.
 5. Hyvänlaatuista luomuteetä on mukava juoda ruokailujen väleissä. Kahvia en ole kaivannut sitten yhtään!
 6. Koska saan paremmin ravintoarvot täyteen terveellisellä ruoalla, olen voinut pienentää annoskokoja aika pieneltä vaikuttaviin annoksiin, mutta se riittää tyydyttämään kropan, sillä kun saa oikeanlaista ruokaa, sitä ei tarvitsekaan enää niin paljoa.
 7. Olen laihtunut 2 viikossa n. 5 kiloa!

Tässäpä vielä loppuun yksi keittoresepti. Olen tämän lisäksi kokeillut hernekeittoa, ratatouillea, tomaattikeittoa, porkkana-bataattikeittoa, miso-keittoa sekä linssikeittoa. Vielä lähtee kokeiluun sienikeitto :) Keitot rulez!

Pinaattilehtikaalikeitto

 • 2 valkosipulia
 • 1 sipuli
 • kourallinen cashew pähkinöitä
 • vettä 2 isoa lasia
 • 2 lehtikaalia
 • 2 laakerinlehteä
 • 2 kourallista pinaattia
 • puristus sitruunanmehua
 • kuivattua timjamia
 • suola

Pese lehtikaalit ja pinaatit. Tee cashew pähkinöistä ja vedestä kasvimaitoa, sekoittamalla ne blenderissä. Kuullota sipuleja kattilassa. Kaada kasvimaito siivilänläpi kattilaan. Lisää lehtikaalit, laakerinlehdet, timjami ja suola. Kuumenna muutama minuutti. Lisää pinaatinlehdet. Soseuta keitto ja mausta sitruunanmehulla.

Tässä terveellinen vihreän keiton resepti lämmittämään talvi-iltaan. Voit käyttää valmista kasvimaitoa, kasvislientä tai tehdä kasvimaidon itse pähkinöistä ja vedestä. Sitruunanmehu on must, ja tuo eloon kokonaisuuden! Koristele vaikka auringonkukansiemenillä.