So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ravintolapäivä

Kahvila Vegaanipupu Ravintolapäivänä

Ravintolapäivänä 20.05.2017 päätin pystyttää vegaanisen kahvilan Joensuun keskustaan. Päädyin kahvilaan, sillä minulla ei olisi ollut käytössä sähköjä, eli en pystyisi tekemään ruokaa, joka vaatisi lämmitystä tai kylmiä lämpötiloja. Suunnittelin erilaisia tuotteita kahvilaan ja päädyin näihin:

Vekoni-juustomuffini

Vekoni-juustomuffinssi eli suolainen muffinssi, jossa myös vegaanista pekonia valmistettuna soijahiutaleista, sekä Vegaanin pizzamuru (mun suosikki juusto, uuniin meneviin ruokiin). Taikinan salainen ainesosa on sinappijauho ja oluthiivajauho.

Tiramisu inspired Pupumisu

Pupumisu eli tiramisu inspired kerrosleivonnainen, joka syödään lusikalla. Pupumisu sisältää pohjalla Double Oreon, joka on kastettu kahviin. Sen päällä on tummasta suklaasta, margariinista ja tomusokerista tehty suklaakastike. Ja lopuksi soijakermavaahtoa, sitruunalla ja vaniljasokerilla maustettuna.

Pupuksi (keksi joka muuttaa jokaisen...)

Pupuksi eli pupumarenkikeksit kikherneen liemestä, aquafabasta. Silmät on piirretty elintarviketussilla, joita saa leipomokaupoista. Keksit on värjätty punajuuren liemellä pinkeiksi. Muistakaahan kikherneiden syöjät, että liemi kannattaa ottaa talteen :)

Pupun sisko ja chihuahua, joka oli lumoutunut popparista

B-popcorn, eli kasvissyöjän B12-poppari, popautettuna tavalliseen tapaan, maustettuna suolalla ja oluthiivajauheella, joka sisältää runsaasta B-vitamiineja: B1, B2, B3, B5, B6, B7 ja B12, joista erityisesti B12 on vegaaneille ja kasvissyöjille tärkeä. Ja on myös hyvä proteiininlähde! Mutta ei siinä kaikki, sen lisäksi se vielä maistuu erityisen hyvältä, pähkinäiseltä, juustoiselta ja koukuttavalta poppareissa. Oluthiivahiutaleita saa nettikaupasta ja Punnitse&Säästästä.

Tässä videota päivältä:

Tuotteet olivat onnistuneita ja saivat osakseen kehuja! Julkaisen niistä vielä omat resepti-blogipostaukset tulevan viikon aikana <3 Pupu oli iloinen rentoon meininkiin sekä ihaniin asiakkaisiin ja myös sää suosi meitä tuona päivänä. Kiitos kaikille, etenkin Pupun siskolle ja sen puputiimille, osallistumisesta! Nähdään taas elokuussa :) 

Itse tehdyt pupukengätkin oli mukana menossa!