So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tanssi

Ilma- ja tankotanssi - Tanssikoulu Dream

Tuu tanssille-workshop

Tanssi on aina kiinnostanut minua ja etenkin näyttävät lajit, joissa ollaan ilmassa. Kun sain bloggaajaltamme Tiina-Marilta kutsun Tuu tanssille-workshoppiin Tanssikoulu Dreamille vastasin innoissani kyllä. Workshop sisälsi ilma- ja tankotanssia.

Ilmassa roikkuminen liinoilla olikin minulle jo tuttua ilmajooga ja -pilates kokeiluista. Tankotanssi taas tuli täysin uutena tuttavuutena, mutta sitäkin olen halunnut kokeilla jo pitkään :)

Ilmatanssi

Alina opasti ilmatanssiin

Ilmatanssissa käytimme ihania liilan värisiä liinoja, jotka ovat todella mukavan tuntuista materiaalia. Liinassa olo tuntui aika turvalliselta ja pääsimme kokeilemaan erilaisia temppuja. Ilmatanssissa voidaan ottaa joku tukeva asento, ja sitten toteutetaan jonkinlaista soljuvaa koreografiaa käsillä ja jaloilla. Myös pyörähdykset ovat hauskoja ja näyttäviä (mutta pistävät pään pyörälle).

ILMATANSSIKURSSIT TULOSSA DREAMILLE:

Lopussa oli myös rentoutuminen liinan sisässä musiikin soidessa taustalla, olo oli kuin perhosen toukalla. Siitä olikin hyvä sitten herätä seuraavaan juttuun, eli tankotanssiin.

Tankotanssi

Tankotanssi oli superhauskaa, mutta todella haastavaa ja raskasta liikuntaa koko vartalolle. Arvostus tämän lajin harrastajia kohtaan kohosi ehdottomasti. Tankotanssissa kehittyy notkeus, voima ja tasapaino. Myös tekniikka on tärkeää. Seuraavana päivänä oli lihakset kipeinä ja paikat mustelmilla.

"Tankotanssissa yhdistyvät kehonhallinta, kuntoilu ja tanssi. Laji kehittää varsinkin lihasvoimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota" - Tanssikoulu Dream

Tankotanssia ohjasi Sara

Tangossa oli kaksi erilaista säätöä, staattinen ja pyörivä. Kokeilimme ensin paljon temppuja staattisella tangolla, joka pysyi paikoillaan. Liikkeillä oli söpöjä nimiä kuten Ballerina ja Helinä-keiju! Lopussa ruuvasimme tangosta pari ruuvia irti, niin että tanko alkoi pyöriä. Pyörivällä tangolla saakin vielä ekstra näyttävyyttä liikkeisiin. 

Tankotanssissa kannattaa varustautua shortseihin, jotkut liikkeet helpottuvat huomattavasti kun iho on kosketuksessa tangon kanssa. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa pikkupyyhe, jolla pyyhkiä tankoa ja käsiä, sekä vesipullo, jano tulee varmasti. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

TANKOTANSSI JA MUUT TANSSIKURSSIT DREAMILLÄ

Kokeilisitko sinä ilma- tai tankotanssia? Kumpi vaikuttaa hauskemmalta?

Tuu Tanssille-workshopin tarjosi Tanssikoulu Dream