So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

video

Vegaaninen Marianne-pääsiäismuna

Tähän pääsiäismunaan tarvitset

  • levy tummaa suklaata (Panda, 145 g)
  • mariannecrushia
  • sisälle piilotettava lelu, karkki tai lappunen
  • muotti esim askartelukaupasta (itse löysin citymarketista muumiaiheisen peltimunan)

Sulata suklaa vesihauteessa, kaada osa muottiin ja pyörittele. Kaada ylimääräinen suklaa takaisin. Tee muotin molemmat puolet ja pakasta. Tämä kovettuu nopeasti. Tein vielä toisen kierroksen jotta suklaaseinämä olisi paksu. Toiseen kerrokseen voit laittaa vaikka vegaanista valkosuklaata, jos haluat kinderfiiliksen.

Lämmitä tyhjä lautanen mikrossa. Irrota munat varovasti muotista. Minun rikkoutui ja korjasin sen sulattamalla rikkinäisen kohdan asettamalla sen lämmintä mikrotettua lautasta vasten. Asetin sulatetut palaset yhteen ja pakastin. Kun molemmat puolet on ehjiä, jos nyt satuit ne rikkomaan, voit nyt liittää ne yhteen. Aseta molemmat lautaselle sulamaan liittymäkohdista. Aseta toiseen puoleen mitä haluat sisälle laittaa. Valitse sisältö sen mukaan, kelle munan haluat antaa. Minä laitoin pienen viestilappusen ja lelun. Liitä munat ja korjaa ylimääräisellä suklaalla liittymäkohdan mahdolliset aukot. Kieritä Mariannecrushissa. Jos se ei tartu, voit kastella hieman sormea lämpimällä vedellä ja hivellä munan pintaa. Kuulostaapa kaksimieliseltä... Anyways. Jatketaan. Kun Mariannecrush on tarttunut pintaan, pakasta jälleen. HUOM! Nämä jäätyy nopeasti, jo 10 min riittää. Muista aina pakastaa esim leivinpaperin päällä, ettei suklaa tartu mihinkään pintaan. Nyt muna on valmis ja voit pakata sen vaikka sellofaaniin jos annat sen lahjaksi jollekin. Munarikasta pääsiäistä, toivoo Pupu.

HUOM! Mun muotti oli aika iso, siihen meni kokonainen Pandan suklaalevy :) Voit löytää oikeita munamuotteja varmasti jostain ja valita itsellesi sopivan koon.