So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

painonpudotus

Vuosi Clean-dieetin jälkeen

Ensimmäistä ja viimeistä kertaa dieetillä

Vuosi sitten sain päätökseen kolme viikkoa kestäneen Clean-dieetin, joka auttoi minua pudottamaan ylimääräiset 12 kiloa nopeasti. Tavoitteena ei sinänsä ollut mikään painonpudotus, vaan puhtaampi olo kehossa, sillä edellinen vuosi meni herkutellessa. Päätin siis aloittaa uuden vuoden terveempänä.

Voit lukea tuon aikaisista postauksista miten dieetti eteni: 

Uusi vuosi, uusi ruokavalio ja paastoaminen (dieetistä enemmän yksityiskohtia)
Pinaattilehtikaalikeitto ja päivitys Clean-dieetille (fiiliksiä dieetillä)
Elämä Clean-dieetin jälkeen (ennen ja jälkeen kuvat)

Dieetti vaati aika paljon, mutta kirja, jossa dieetistä kerrotaan oli niin vakuuttava, että se inspiroi viemään dieetin loppuun asti. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni dieetillä, koska olin aina ennen ajatellut, että dieetit ovat vähän hölmöjä. Minulla oli kuitenkin raskas olo ja halusin puhdistaa kehoani, joten Clean-dieetti nimeltäänkin jo kutsui minua jollain kohtalokkaalla tavalla.

hely herranen, hely, herranen, green smoothie, vihersmoothie, clean dieetti, puhdas ruokavalio, puhtaasti syöminen, clean, lean, litteä vatsa, vinkit, ilman liikuntaa, so-up blogit, so-up, laihdutus, kuntoilu, painonpudotus, tammikuu, uudenvuoden lupaus, elämäntaparemontti, elämäntapa, syöminen
Aloitin aamut smoothiella

10 kiloa lähti kolmessa viikossa

Pudotin kahdessa viikossa 5 kiloa enkä ollut uskoa kuinka nopeasti kiloja karisi. Käy katsomassa ennen ja jälkeen kuvat postauksesta. Seuraavalla viikolla oli lähtenyt toiset 5 kiloa, eli yhteensä kolmen viikon aikana 10. Dieetin jälkeen aloin syödä vapaammin, mutta hyviä tapoja dieetistä jäi elämään ja kiloja tippui vielä pari lisää. Nyt olen täysin ihannepainossani ja oloni on kevyt.

Ilman liikuntaa

Sen verran haluan sanoa liikunnasta, että dieetin aikana en liikkunut erityisen paljon. Muutenkin liikunta painonpudotuksessa on mielestäni hieman katalaa, sillä liikuntahan tekee nälkäiseksi ja sen jälkeen pitääkin syödä. Olen kuullut joskus, että 80% vartalonkoostumuksesta tehdään syömällä, 10% liikunnalla ja 10% on perimää. Tämä dieetti siis toimi tosiaan ihan ilman liikuntaa. Normaalisti joogaan noin 1-3 kertaa viikossa, mutta dieetin aikana otin aika rauhallisesti.

Vastustuskyky parani

Clean-dieetin aikana sain siskoltani flunssan, ja tämä oli myös syy miksi en tosiaan liikuntaa harrastanut sen kummemmin. Suoritin dieetin silti loppuun ja koko loppuvuotena, enkä tähän päivään mennessä ole saanut minkäänlaista flunssaa tai pöpöä. Uskon, että jollain tavalla elimistöni vastustuskyky parani, kuten kirjassakin kerrotaan. Lisäksi vedän aika usein inkiväärishotteja.

Clean by Alejandro Junger

*Clean-kirja englanninkielisenä versiona Amazonista:

Kirja on kirjoitettu tosi kannustavalla ja mielenkiintoisella tavalla, ahmin kirjan kolmessa päivässä ja olin täynnä intoa dieetin aloittamiseen. Ei ollut mikään turha dieetti, sillä tulos on ollut 'pysyvä', ainakin tänne asti, vaikka nykyisin tosiaan syön mitä haluan, milloin haluan. Oli huippua huomata, että vain kolme viikkoa voi muuttaa koko vuoden ruokailutottumukset positiiviseen suuntaan. Hyviä tapoja dieetistä on jäänyt: sokeria ja iltasyömistä välttelen edelleen.

Nykyisin syön mitä haluan, milloin haluan

Yksi tehokkaimmista tavoista pitää kilot kurissa onkin tuo 12h ilta/yöpaasto, eli jos syöt aamupalan klo 7 aamulla, lopetat illalla syömisen viimeistään klo 19. Olen muutenkin huomannut, että uni tulee huomattavasti paremmin, tosin jotkut kysyvät eikö 'nälkäisenä' nukkumaan meneminen pidä hereillä. Aluksi voi toki pitääkin, mutta elimistö tottuu rytmiin, joka on sille muutenkin suotuisampi. Yön aikana ruoansulatuksen ei ole tarvinnut tehdä niin paljon töitä, vaan elimistölle jää aikaa muuhunkin toksiinien poistoon (lue lisää toksiineista Alejandro Jungerin Clean-kirjasta), joten aamulla herää virkeäni, cleaninä ja leaninä.

Dieettiin kuului myös viikottain kokonaisia mehupaastopäiviä. Nämä olivat haastavia ja ehkä näin talvisaikaan lämmintä ruokaa tarvitsee pysyäkseen lämpimänä. Tämä dieetti voisi toimia parhaiten kesällä. Itse mietin dieetin toistamista vuosittain, mutta tällä hetkellä painokin on jo sen verran alhaalla, että oikeastaan yhtään lisäkiloja ei ole pudotettavana.

Siispä voin vain pitää sormet ristissä, että vaikkakin Clean-dieetti oli elämäni ensimmäinen, että se olisi myös elämäni viimeinen.

*Tämä blogipostaus sisältää mainoslinkkejä. En koskaan suosittele tuotteita, joista itselläni ei ole hyviä kokemuksia.