ruoka

HERKULLINEN MUSTIKKAPANNARI

Toukokuun aikana pyrin saamaan ruokaostokset alle 300 eurolla ja aloin miettimään terveellisiä, herkullisia ja edullisia vaihtoehtoja ruokiin. Meillä menee yleensä iltapalalla leipää joten tein viime viikolla vähän erilaista iltapalaa: mustikkapannaria. Oon tehnyt tätä varmaan vuosi sitten kokeilu mielessä ja tykkäsin silloinkin tästä mutta se on vain jotenkin unohtunut.

Ohjeen olen bongannut jostain vihkosta joka on saatu mahdollisesti neuvolasta tai jonkun vauva -jutun mukana silloin kun pikku M oli vielä alle vuoden ikäinen. En tosin sen tarkemmin muista mikä vihko se oli koska oon ottanut vain sen sivun talteen missä ohje on. Saattoi olla Valion tekemä opas sormiruokailuun ja joka sisälsi erilaisia reseptejä. 

Ohjeessa sokeria (1/2 dl) lisättäisiin samaan aikaan kuin mustikat. Mie laitoin vain tuon 1 ruokalusikallisen ja tuli silti todella hyvää! 

Ainesosat: 

3 kananmunaa

6 dl kevytmaitoa

3 dl vehnäjauhoja 

1 rkl sokeria

1 tl suolaa 

1/2 dl juoksevaa rasvaa 

200 g mustikoita

(1/2 dl sokeria)

Ohje: 

Riko kananmunien rakenne kulhoon. Lisää joukkoon maito, jauhot, 1rkl sokeria, suola ja juokseva rasva. 

Anna taikinan turvota 30 minuuttia. 

Lisää taikinan sekaan mustikat ja halutessasi 1/2dl sokeria. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. 

Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuutin ajan tai kunnes on kypsää. 

Ja nyt herkullinen mustikkapannari on valmis tarjoiltavaksi! Omaani laitoin lisäksi vielä kreikkalaista jogurttia ja tää kombo oli toodella hyvä. Taaperolle vielä lisäksi mustikoita ja banskua. Ja jos haluaa oikein herkutella niin vaniljajäätelö on aina varma valinta. 

Tykkäätkö pannarista? Ootko tehnyt hedelmä tai marjapannaria aiemmin? 

<3: tiina-mari