reseptinurkka

TERVEELLINEN PANNARI | Reseptinurkka

Se olisi taas aika jakaa terveellisiä reseptejä teille! Tein joulukuussa kaura - omena- banaani pannukakkua ensimmäisen kerran ja tänään tein sitä uudestaan. Se oli koko perheen mielestä yllättävän hyvää ja maistui varsinkin meidän taaperolle. erinomaisesti. Pannukakku on maukas ja kaikenlisäksi vielä helppo tehdä! 

Tarvikkeet: 

1/2 banaani 

1 omena 

2 kananmunaa 

1/2 dl kaurahiutaleita 

1/4 tl leivinjauhetta 

1-2 tl kanelia 

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla tai voit voidella uunivuuan voilla. 

Mittaa kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja jauha niistä jauhoa. Muussaa banaani haarukalla ja lisää se jauhojen joukkoon. Lisää myös kananmunat, kaneli ja leivinjauhe, sekoita. Laita kanelia oman makusi mukaan. Kaada taikina uunivuokaan. 

Pese ja pilko omena. Kaada omenan palaset uunivuokaan taikinan joukkoon ja sekoita vielä lusikalla. 

Paista uunin keskiosassa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pannukakku on kiinteä ja ruskistunut pinnasta. 

Jos siulla on iso uunivuoka niin suosittelen tuplaamaan ohjeen määrät. Meillä ei oo pientä uunivuokaa ja laitoin tämän isoon niin tuli aika ohkainen ja uunissa tarvitsi olla n. 30 minuuttia. Tein joulukuussa kaksinkertaisella ohjeella ja silloin paistoaika oli 40 minuuttia, toki nämäkin riippuu aina uuneista. 

Tätä voi hyvin syödä iltapalana tai välipalana sekä maistuu koko perheelle. Lisukkeeksi voi laittaa maitorahkaa, turkkilaista jogurttia, kaurajogurttia tai marjoja. Meillä syötiin tätä tänään suomalaisten pensasmustikoiden kanssa. 

Miltä tämä pannari kuulostaa? 

<3: tiina-mari