siemennäkkäri

Helpoin siemennäkkäri

  • 3 dl siemeniä, 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • (suola)

Sekoita kuivat aineet. Lisää kiehuva vesi ja öljy. Anna siementaikinan levätä 10 minuuttia. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti (esim toista leivinpaperia päällä apuna käyttäen). Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia, riippuen kuinka ohutta näkkäri on. Usein myös olen kääntänyt näkkärin toisin päin paiston loppuvaiheessa, jotta pohjakin rapeutuu.

Kokeile eri siemeniä kuten sesam, chia, pellava, auringonkukka, kurpitsa.. Kaurahiutaleet eivät ole pakollisia, mutta ilman niitä siemennäkkäri voi olla 'kovempaa'. Itse joskus rikon siemenet tehosekoittimessa tai idätän ne vedessä, jotta ne sulaisivat paremmin. Siemen on 'suunniteltu' menemään vahingoittumattomana ruoansulatuksen läpi, ja siksi kannattaa nähdä pieni vaiva rikkomalla siemen (tai ostamalla siemenet valmiiksi rouheena), että saisi kaikki siementen hyvät ravintoaineet käyttöön!