ruoka

Herkkusieniä riisillä ja vegaanisella parmesanilla

2 annosta:

Sienet:

Freesaa sipuleita öljyssä. Pilko herkkusienet. Lisää ne pannulle ja anna paistua n 3 minuuttia. Lisää soijakastike ja juoksevaa rypsiöljyä. Lisää mausteet. Tarkista maku, ja lisää rypsiöljyä sekä mausteita tarvittaessa.

Riisi:

  • 2 annosta riisiä
  • kasvisliemikuutio

Keitä riisi kasvisliemessä ohjeiden mukaan. Poista vesi ja sekoita sienet riisin kanssa. Sekoita joukkoon 3 ruokalusikallista vegaanista parmesania. Laita sitä myös koristeeksi päälle.

Vegaaninen parmesan:

  • cashew pähkinöitä
  • ravintohiivajauhetta
  • suolaa

Blendaa pähkinät. Lisää ravintohiivajauhetta kunnes saat sopivan maun. Lisää vielä ripaus suolaa. Alkuperäinen resepti löytyy Minimalist Bakerin sivuilta.

Tämä resepti oli kerrassaan herkullinen! Tällaisessa kokkauksessa kokin on oltava utelias kokeilemaan mikä toimii ja miten. Herkkusieniä ei kannata pestä, sillä silloin ne imevät itseensä kaiken veden eivätkä makuja pannulta. Jos ne on pakko pestä, pese ne tunteja aikaisemmin, jotta ne kerkeävät kuivua. 

Vegaaniparmesan on niin herkkua, että ripottelin sitä vielä syödessänikin ruokaan lisää!

comments powered by Disqus