pasta

Hittipasta!

  • 5 dl vekonia (ohje alla)
  • 3 dl aurinkokuivattu tomaatti
  • 2 tuoretta tomaattia pilkottuna
  • (1-3 rkl pestoa oman maun mukaan)
  • pastaa
  • kasvislientä
  • suolaa
  • (Pinnalle Violife Parmesan raastetta tai oma sekoitus olithiivahiutaleita ja cashewmurskaa)


Keitä pasta kasvisliemessä. Kaada vesi pois. Sekoita kattilassa valmiiksi tehty vekoni (ohje alla) sekä aurinkokuivatut ja tuoreet tomaatit. Mausta tarvittaessa suolalla. Raasta pinnalle parmesania. Voilà!

Lisää Vekonipastaan vaikka oliiveja, avocadoa, kapriksia, mitä tahansa haluat. Vegaanista pestoa voit ostaa tai tehdä itse. Itse käytin Artigiana Genovese Pesto vegetalea. Vekonipasta on myös kukkaron rakastama ruoka, on vaikea uskoa, että halvoista raaka-aineista saa näin hyvää!

Vekoni:

  • 7 dl soijahiutaleita
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • (Tilkka vettä jos liian kuivaa)
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl savupaprikaa
  • 3 tl nestesavua
  • runsaasti rypsiöljyä


Paista soijahiutaleet rypsiöljyssä ja lisää loput ainekset. Varo ettei kärähdä. Vekoni voi jäädä tähän reseptiin hieman pehmeäksi. Jos haluat vekonia rapeana, jatka paistamista pidempään!

Vekoni, eli kasvisversio pekonista. Muista välillä maistella, ja sen mukaan maustella! <3

comments powered by Disqus