itsetehty

Itsetehty maapähkinävoi

  • 5 dl maapähkinöitä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä

Levitä maapähkinät pellille tasaisesti ja paista uunissa 10 minuuttia 175 asteessa kunnes ovat hieman paahtuneet. Anna jäähtyä. Poista kuoret hieromalla pähkinöitä. Jauha pähkinät monitoimikoneessa ja lisää loput ainekset. Jauha sen mukaan kuinka samettisen lopputuloksen toivot. Voit lisätä öljyä jos haluat maapähkinävoista juoksevampaa.

Itsetehtynä kaikki on parempaa! Tämä maapähkinävoi ei sisällä yhtään ylimääräistä. Pähkinöiden kuoriminen on super terapeuttista. Tätä herkkua ei kannata tehdä kiireessä vaan rakkaudella ja mieluusti vaikka jonkun rakkaan kanssa. Lisää hieman makeutusta jos pidät makeasta pähkinävoista. Lisää jugurtteihin, smoothiehin, tee toffeeta tai dippaa banaania, omenia tai muita hedelmiä voihin.

Itsetehtyjä ruokia, olivat ne kuinka yksinkertaisia tahansa, on mukava nauttia ja tarjota vieraille. Itsetehdyssä on aina tietynlainen vanhanaikainen glamour ja loiste, joka saa ruoan maistumaan paremmalle.