joulu

Joulusushipuu

Sushiriisi:

  • 500 g puuro/sushi riisiä
  • Vettä (pakkauksen mukaan)
  • Riisiviinietikkaa
  • Sokeria
  • Suolaa


Täytteeksi esim:


Lisäksi tarvitset:

  • Merileväarkkeja
  • Käärintämatto (myydään usein meräleväarkkien vieressä)
  • Soijakastiketta
  • Syömäpuikot
  • terävä veitsi
  • (wasabia)
  • (inkiväärihiutaleita)
  • (granaattiomenan siemeniä)
  • (karambola)


Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta se riisiviinietikalla, sokerilla ja suolalla oman maun mukaan. Anna jäähtyä ja pilko sillä aikaa täytteet sopiviksi suikaleiksi. Itse käytin tässä sushipuussa avocadoa ja porkkalaa, jonka olin valmistanut jo muutaman päivän aiemmin.

Kun riisi on jäähtynyt aloita sushirullien käärintä. Aseta meräleväarkki kirkaspuoli alaspain, vekit pystytasossa, käärintämatolle. Painele riisiä noin puoleen väliin arkille ja laita valitsemasi täytteet päälle. Voitele loppu arkki vesi-riisiviinietikka sekoituksella. Kääri sushirulla käyttäen mattoa apuna. Video:

Pilko sushirulla terävällä veitsellä poistaen ensin molempien päiden "jämäpalat". Asettele sushimakit lautaselle ympyränmuotoon, kerroksittain. Koristele karambola-tähdellä ja granaatinomenan siemenillä. Tarjoile soijakastikkeen ja wasabin kanssa. Usein myös inkiväärilastuja tarjoillaan sushin kanssa, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Inkiväärillä saadaan aterioiden välissä neutraloitua edelliset maut.

Sushipuu on itämainen, hieman erilainen jouluruoka. Se on kaunis tarjottava, oikea katseenvangitsija. Osta syömäpuikot koko joukolle ja opetelkaa syömään niillä.

comments powered by Disqus