chorizo

Chorizo-taskut

  • 2 dl vettä
  • 1 dl öljyä
  • 2 tl nestemäistä savuaromia
  • 4 dl soijarouhe
  • 1/2 dl korppujauho
  • 1/2 dl vehnäjauho
  • 1 rkl savupaprikajauhe
  • 1 rkl paprikajauhe
  • 2 tl juustokumina
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 suippopaprika
  • 1 chili (poista siemenet, jos et halua liian tulista)
  • 2 rkl majoneesia
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • tabascoa maun mukaan
  • kourallinen basilikaa
  • (2 tl kananmunan korvikejauhoa sekoitettuna 2 rkl vettä)

Sekoita soijarouhe sekä kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vesi, öljy ja savuaromi. Kaada neste soijarouheen joukkoon, sekoita ja anna turvota. Sillä aikaa valmista valkosipuli, paprika, chili ja muut aineet. Hurauta tehosekoittimella tai ruokaprosessorilla, tai pilko hyvin pieneksi. Sekoita nämä myös soijarouheen sekaan. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla koostumukseltaan kasassa pysyvää, joten lisää vehnäjauhoja jos on tarpeen.

Lisäksi tarvitaan:

  • vietnamilaisia riisipapereita (kevätkääryleiden)

Käytä riisipaperia lautasella, jossa on lämmintä vettä. Anna sen pehmentyä ja asettele sitten toiselle lautaselle. Lusikoi soijarouhe-chorizo täytettä riisipaperin sisään sopiva määrä. Rullaa se sitten kiinni kuin tortilla. Jos haluat välttää isojen reikien muodostumisen käärön kuumentuessa, voi niihin tehdä pieniä reikiä neulalla.

Paista pienellä lämmöllä noin 15-20 min öljyssä pannulla. Tarjoile ranskalaisten ja dipin kera!

Tämä resepti on muunnelma K-ruoan kasvischorizoista. Resepti on melko monimutkainen ja oma lisäykseni "makkarankuori", vaatii kokilta käärintätaitoja sekä kärsivällisyyttä. Lopputulos on kuitenkin hyvä, jos chorizo-täyte onnistuu :) Itselläni maku oli hyvä, mutta koostumus jäi pehmeäksi. Lisäisin siis tarpeeksi vehnäjauhoja tai vastaavaa, jotta täyte olisi hyvin muovailtavaa. Kokeilun arvoinen vaikka vaikea onkin!

comments powered by Disqus