juusto

Kikherne-tuorejuusto

  • 240 g, tölkki kikherneitä
  • 2,5 dl mantelimaitoa
  • 1 dl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
  • 1 tl savuaromia
  • sitruunanmehua
  • suolaa
  • kurkumaa


Sekoita kaikki tehosekoittimessa. Mausta oman maun mukaan. Kaada kattilaan.

  • 2 tl agar agaria


Lämmitä pienellä lämmöllä 8 minuuttia (tai agar agar-tuotteen käyttöohjeen mukaan). Varo, sillä kikherne kuumentuessaan liikaa paukkuu ja poksuu. Sekoita koko ajan.

  • 2 rkl oluthiivahiutaleita


Lisää lopuksi oluthiivahiutaleet, ne tuovat juustoisen maun ja loppusilauksen. Anna jäähtyä kylmässä vähintään pari tuntia tai yön yli. Käytä tuorejuuston tapaan.

Tämä kikherne-tuorejuusto on kuin hummus 2.0 leivänpäällä. Oluthiivahiutaleet ovat lisäksi hyvin terveellisiä. Tämä on perus majoneesi-juustoon vähän terveellisempi vaihtoehto ja kikherneet ovat täynnä proteiinia. Tällä päivä alkaa hyvin!

comments powered by Disqus