ruoka

Uusi versio klassikkoruoasta: Kylmä hernekeitto

Kokeilin K-ruoka lehden kylmää jogurtti-hernekeittoa ja muutin reseptin vegaaniseksi käyttämällä Turkkilaisen jogurtin sijasti soijajogurttia. Resepti on täällä.

Lämmin hernekeitto kuuluu omiin suosikkeihin ehdottomasti, joten oli pakko kokeilla tällaista gazpacho-versiota perisuomalaisesta keitosta. Minusta on ihanaa tehdä moderneja versioita vanhoista resepteistä! (Gazpacho on espanjalainen kylmä tomaattikeitto. Espanjan helteissä ehkä tekeekin mieli kylmää ruokaa hieman enemmän kuin täällä ikirouta-Suomessa!)

Kylmä hernekeitto oli hyvää, mutta hieman outoa, sillä on niin tottunut ja ehkä hieman kiintynyt siihen perinteiseen versioon. Keitto on myös aika kivannäköinen, kun sen koristelee esim. siemenillä, vihreillä yrteillä ja aurinkokuivatulla tomaatilla.

Kesään tämä keitto siis sopii ja sitä kannattaa kokeilla esim pienenä alkuruokana kolmen ruokalajin illallisella. Jospa nämä säätkin tästä vielä lämpeisivät :) Hauskaa kesälomaa koululaisille toivottaa Pupu <3

comments powered by Disqus